Kulaca’da ihracat 300 tona ulaştı

İnegöl Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nde Hollanda’ya ihraç edilecek olan acı biber salçası yapımı yoğun bir şekilde devam ediyor. Anlaşma doğrultusunda 600 ton salçanın yüzde 50’si gönderildi.

Kulaca’da ihracat 300 tona ulaştı

SADULLAH ORGAN

Hollandalı İnproba firmasına geçtiğimiz yıl 400 ton ihracat yapan İnegöl Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, bu yıl çıtayı yükselterek 600 tonluk salça taahhüdünde bulunmuştu. 

Salça ihracatı için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Kooperatif, şimdiye kadar 300 ton salça ihracatı yaptı. Kooperatif Başkanı Ahmet Uğur, ihracata yönelik günde 15-20 arasında biber salçası yaptıklarını bildirdi. Uğur, şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadıklarını söyledi. İnegöl Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Uğur, “Bu yıl taahhüt ettiğimiz 600 tonun yüzde 50’si olan 300 tonu şuana kadar gönderdik. Önümüzde 5-10 günlük bir süre kaldı. Her gün 15 ton civarında biber işliyoruz. 10 gün içinde 150-200 tonu da yapmış oluruz. Şuanda da elimizde 200 tonluk stokumuz var. Bu sene Hollanda’ya taahhüt ettiğimiz 600 tonluk biber salçasını temin edeceğiz ve yüzümüzün akıyla çıkacağımıza inanıyorum” dedi.

ÇİFTÇİ KAZANACAK

Önümüzdeki yıllarda biberi kendi yörelerine ektirerek bölgedeki üreticinin kazanmasını sağlayacaklarını ifade eden Ahmet Uğur, bu şekilde bölge çiftçisine daha faydalı olmayı hedeflediklerini söyledi. Uğur, “Ürünü bozmadığımız müddetçe her sene kapasiteyi büyüterek, Hollanda’ya ihracat yapmaya devam edeceğiz. Hollandalı firma dünyanın değişik ülkelerinden de ürün alıyor. Ama bizim ürünümüzün daha iyi olması nedeniyle bizi tercih ediyor. Bizim de bu itimadı zedelemememiz gerekiyor. Önümüzdeki yıllarda ihracat miktarımızı daha da arttıracağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X