Kulaca’dan Hollanda’ya 700 ton acı biber salçası

İnegöl’de faaliyet gösteren Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, bu yıl Hollanda’ya 700 ton acı biber salçası ihraç edecek.

Kulaca’dan Hollanda’ya 700 ton acı biber salçası

ABDULLAH TANIŞ

 

Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Uğur, salça mevsiminin başladığını belirterek, ”Hollanda’ya bu yıl yine ihracat yapacağız. Söz konusu ülkeye 700 ton civarında acı biber salçası göndereceğiz. Bu yıl havaların iyi gitmesi nedeniyle ürünler çok kaliteli. Hollanda bizi tercih etmeye devam ediyor” dedi. 

Tesislerinde 93 kadının çalıştığını dile getiren Uğur, ”Üretim iki ay devam edecek. Orta ölçekli bir işletme olan kooperatifimiz, kendi yağıyla kavruluyor. Devletten veya bankalardan kredi kullanmadan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayaklarımız üzerinde duruyoruz. Türkiye’de kooperatifçiliğe örnek olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

500 BİN EURO GELİR

700 ton acı biber kalçasının 65 tonluk ilk partisini bu ay sonuna kadar hazır edeceklerinin altını çizen Ahmet Uğur, ”Ay sonunda ilk partimizi göndereceğiz. Her ay 80 ton civarında ihracatımız olacak” dedi. 

Bu ihracattan 500 bin Euro gelir elde edeceklerini ifade eden Uğur, “Ülkemize döviz kazandırmış olacağız. İthalat yapmadan ülkemize katkı sağlamış olacağız. Tarım olmazsa gıda olmaz, gıda olmazsa hayat olmaz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X