Kulağına kene kaçtı! Hastane hastane gezdi!

Bursa’nın Büyükorhan ilçesine bağlı Durhasan Köyünde oturan Halil Dil, eşinin kulağına sabah saatlerinde kaçan keneyi 3. sağlık kuruluşunda ancak çıkarttırabildi.

Kulağına kene kaçtı! Hastane hastane gezdi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’ünden emekli olduktan sonra Büyükorhan’daki köyüne yerleşen Halil Dil, dün sabah eşinin kulağına kene kaçması neticesi ilk önce ilçe merkezindeki sağlık ocağına gitmeyi düşündü.

Ancak ilçede tam teşekküllü bir hastane olmaması sebebiyle 30 kilometre uzaktaki Orhaneli Devlet Hastanesine geçti. Hafta sonu Orhaneli Devlet Hastanesinde doktor bulunmaması sebebiyle 60 kilometre uzaklıktaki Çekirge Devlet Hastanesine sevk edildi. 65 yaşındaki Hacer Dil’in kulağındaki kene 2 saat dolaştıktan sonra yapılan tedavi ile ancak çıkartılabildi.

Emekli mezarcı Halil Dil, Orhaneli’deki Devlet Hastanesinin gayet gösterişli ve donanımlı olmasına rağmen doktor bulundurulmamasından dolayı yeterli hizmeti veremediğini söyledi. Dağ yöresinde on binlerce vatandaşa hizmet vermesi gereken Orhaneli Devlet Hastanesine, ilçede yaşayacak yerleşik doktorların tayin edilmesini isteyen Halil Dil, “Basit bir tedavi için vatandaş 90 kilometre yol yapmak mecburiyetinde kalıyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X