Kulakları kesilen yavru köpek, artık duyabilecek

Bursa`da vahşice kulakları kesilen iki aylık Akbaş melezi yavru köpek, Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi`nde ameliyat edildi. Veteriner İşleri Müdürü Dr. Mürsel Büyükçoban, köpeğin kafa derisini alacak şekilde ku

Kulakları kesilen yavru köpek, artık duyabilecek
Türkiye’de zaman zaman hayvanlara yapılan eziyetin son örneğine da Bursa’da yaşandı. Kulakları kesilmiş kanlar içindeki iki aylık Akbaş melezi yavru köpek, bir hayvansever tarafından bulunarak Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi’ne getirildi. Nilüfer ilçesi Alaaddinbey Mahallesinde bir inşaat şantiyesinde bulunan yavru köpek, bakım merkezindeki kontrollerinin ardından ameliyata alındı. Uzun süren ameliyat sonrası yavru köpeğin kulaklarının kötü görüntüsü, ‘Y Plasti’ tekniği ile yok edildi. Veteriner Hekim Dr. Ayşe Yazıcı tarafından yürütülen operasyonun ardından yavru köpek artık en azından eskisi gibi duyabilecek.
 
KULAK VE KUYRUK KESİMİ YASAK
 
Veteriner İşleri Müdürü Dr. Mürsel Büyükçoban, Türkiye’de kulak ve kuyruk kesiminin 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince yasak olduğunu belirterek, vatandaşlardan havan haklarına duyarlı olmalarını istedi. ‘Can’ ismini verdikleri yavru köpeğin kendilerine geçen hafta geldiğini anlatan Büyükçoban, “Geçen hafta muhtemelen o zamanki sahipleri estetik operasyon ve güzelleştirme adına Can’ın neredeyse kafa derisini alacak şekilde kulaklarını kesmişler. Çok büyük bir doku kaybı ile birlikte geldi. Kulakları dışında kafa derisi de kesilmişti. Bununla ilgilide acil müdahale ettik. Bir hayvansever bunu bize teslim etti. Onun hayatını kurtardı diyebiliriz. Daha sonra ‘Y Plasti’ ile kafa derisinden tekrar kulak yapıldı Can’a. Can’da artık duyabilecek.” dedi.
 
5199 numaralı konuna göre hayvanların kulak ve kuyruklarının kesiminin yasak olduğuna dikkat çeken Dr. Mürsel Büyükçoban, veteriner hekimlerin yapmadığı bu uygulamayı bazı insanların vahşice ve kendi yöntemleriyle yaparak hayvanların hayatlarını tehlikeye attığını söyledi.
 
Büyükçoban, sözlerini şöyle noktaladı: “Özellikle çoban köpeklerinde ve belçilerde kulaklarını kaptırmasın mantığına istinaden böyle bir uygulama yapılmıştır ama bu uygulama çok doğru olmadığı gibi hayvanların hayatını tehlikeye atmakta ve onlar için çok daha sıkıntılı süreçler başlayabilmekte.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X