Kullanılmayan giysiler kumbaraya

Mustafakemalpaşa Belediyesi, ömrünü tamamlamış kıyafetlerin çöpe atılmasını önleyerek geri dönüştürülmesini sağlayacak yeni bir projeyi hayata geçirdi.

Kullanılmayan giysiler kumbaraya

Mustafakemalpaşa Belediyesi, ‘Giymiyorsan Giydir’ sloganıyla kullanılmayan giysi ve ayakkabıların geri dönüşümüne başladı. Kullanılmayan kıyafetlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını kolaylaştırmak ve bu durumda olan kıyafet ile ayakkabıların geri dönüşüme kazandırılmasını sağlamak amacıyla Mustafakemalpaşa’nın farklı noktalarına 11 adet ‘Kullanılmış Giysi ve Ayakkabı Kumbaraları’ yerleştirildi. 

KAMPANYAYA DESTEK

Otobüs duraklarının yanına, ana caddelere yerleştirilen giysi kumbaralarının işleyişini inceleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, çalışma hakkında bilgiler verdi. Başkan Kurtulan, “Vatandaşlarımız, artık kullanılmayarak dolap bekletilen giysilerini, ayakkabı ve çantaları ile her türlü tekstil ürününü bu kumbaralara bırakabilecek. Toplanan giysiler, ayrıştırılıp temizlendikten sonra bir kısmı Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz vasıtasıyla Mustafakemalpaşa’da yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılacak, diğer kısmı ise geri kazanıma gönderilecek. Aynı zamanda tekstil atıklarının geri dönüşümü sayesinde doğal kaynaklarımız korunarak çevreye ve ekonomiye değer kazandırılacak. Mustafakemalpaşalılara bu kampanyaya destek vermeye davet ediyorum” dedi. 

KUMBARALARIN KURULDUĞU NOKTALAR

Mustafakemalpaşa Belediye Hizmet Binası önüne kurulan Kullanılmış Kıyafet Kumbarası’na ilk kıyafetleri Belediye Başkanı Sadi Kurtulan attı. Kumbaralar şu noktaları yerleştirildi: Adnan Menderes Meydanı, Öğretmenevi önü, Cumhuriyet Mahallesi Bahçe Kent Sitesi önü, Cumhuriyet Mahallesi Selimiye Mahallesi Erkek Öğrenci Yurdu önü, Vıraca Mahallesi Bursa Caddesi No:77 Balıkesir-Bursa Pancar Kooperatifi önü, Yunus Emre Mahallesi muhtarlık binaları önü, Selimiye Mahallesi Yel Değirmenler Sokak ile 14 Eylül Bulvarı kesişimi, Şeyh Müftü Cami önü, Yeşil Cami önü, Bursa Caddesi Edda Kafe önü ile Cumhuriyet Mahallesi Şehit Kerim Oruç ile Park Sokak kesişimi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X