Kullanılmış giysi ve ayakkabılar kumbaraya

İnegöl’de kullanılmayan kıyafetlerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabilmesini kolaylaştırmak ve kullanılmayacak durumda olan kıyafet ile ayakkabıların da geri dönüşüme kazandırılmasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen ‘Kullanılmış Giysi ve Ayakkabı Kumba

Kullanılmış giysi ve ayakkabılar kumbaraya

İnegöl Belediyesi, kullanılmış ve ömrünü tamamlamış kıyafetlerin çöpe atılmasını önleyip geri dönüştürülmesini sağlayacak yeni bir projeyi hayata geçiriyor.


Proje kapsamında hazırlanan 10 adet Kullanılmış Giysi ve Ayakkabı Kumbarası, belediye ekiplerinin belirlediği bölgelere yerleştirilmeye başlandı.


Vatandaşlar kullanmadıkları veya artık eskidiği için kullanılmayacak durumda olan kıyafet ve ayakkabıları şehrin muhtelif noktalarındaki bu kumbaralara atacak. Kumbaralar belli aralıklarla görevli firma tarafından boşaltılacak. İçerisinden çıkan kıyafetler önce ayrıştırılarak halen kullanılabilir durumda olanlar ayrılıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılırken, kullanılmayacak durumda olanlar ise geri dönüştürülecek.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, belediye ek hizmet binası önüne yerleştirilen ilk kumbaranın işleyişini inceledi. İnegöl’ün geri dönüşümle ilgili ciddi mesafe aldığını ifade eden Aktaş, “Bugün de ilk kez giysi ve ayakkabı ile ilgili bir kumbara oluşturduk. Şehrin 13 farklı noktasında bunların 10 tanesinin montajı yapılacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X