Kültür Sarayı’nın yerine meydan

İnegöl’deki kültürel, sanatsal etkinliklere, tarihi toplantı ve kutlamalara ev sahipliği yapan Belediye Kültür Sarayı yıkılıp, yerine meydan ve yer altı otoparkı yapılacak.

Kültür Sarayı’nın yerine meydan

SADULLAH ORGAN

 

İnegöl’de mevcut Kültür Sarayı’nın hem deprem riski taşıması, hem de fonksiyonelliğini yitirmiş olmasından dolayı yıkılarak yerine meydana yapılacağı bildirildi. Toplam alanı 7 bin metrekare olan sahanın meydan ve yer altı otoparkı olarak projelendirilmesi için çalışmaların Büyükşehir Belediyesiyle birlikte sürdüğü belirtildi. 

Şu anda bölgenin ulaşım planlarının hazırlandığını bildiren Belediye Başkan Yardımcısı Güngör Sabri Günaydın, Kültür Sarayı’nda kiracı olan 37 esnafın olumsuz etkilenmemesi için konu hakkında daha önce kendilerine bilgi verildiğini ve kendilerinden taahhütname alındığını söyledi. Günaydın, yıkım işleminin ise önümüzdeki yıl gerçekleştirileceğini bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X