Kültür Sarayı’nın yıkımına başlandı

İnegöl’de geçtiğimiz yıl depreme dayanıklılık testinden geçemeyen Kültür Sarayı ve çevresindeki dükkanların yıkımı başladı. Yıkılacak binanın yerine meydan ve yer altı otoparkı yapılacak.

Kültür Sarayı’nın yıkımına başlandı

SADULLAH ORGAN

 

Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, Fen İşleri Müdürü Gazali Şen ile birlikte 37 esnafın yıllardır faaliyet gösterdiği Kültür Sarayı’nın yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Kansu, “Yaklaşık 30 yıllık bir bina olan Kültür Sarayı binamızın yıkım kararı netleşince aylar öncesinden burada kiracı olan 37 esnafımız bilgilendirilmiş, kendilerinden taahhüt alınmış ve mağdur olmamaları sağlanmıştır. İnegöl Belediyesi mülkiyetindeki Belediye Kültür Sarayı binasının yıkılarak Kültür Sarayı ve çevre parselleri kapsayacak yaklaşık 8 bin metrekare alanda yeraltı otoparkı ve meydan çalışması ile çevre düzenlemesinin projelendirilmesi ve uygulamaları Büyükşehir Belediyemizce yürütülüyor. Şuan binamız tamamen boşaltıldı ve yıkım çalışmaları başladı” dedi.

OTOPARK VE MEYDAN OLACAK

Binanın yıkımından sonra burada açılan alanda yapılacak proje hakkında da bilgi veren Kansu, “Giriş-çıkışı trafik sirkülâsyonuna göre planlanacak bir bodrum katlı yeraltı otoparkı düzenlenecek ve otoparktan meydana asansör ile ulaşım imkânı sağlanacak. Meydanda yeşil dokusu güçlü bir peyzaj proje ile birlikte oturma alanları oluşturulacak. Üst örtüleri ve gölgelikler düzenlenecek. Bisiklet park alanları oluşturulacak. Alandaki trafo kaldırılacak, umumi tuvaletler ile bebek emzirme odası planlanacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X