Kültür şehri Osmangazi

Osmangazi Belediyesi, Avrupa Konseyi Kültürler Arası Şehirler Projesi’ne Türkiye’den katılan ilk ve tek belediye oldu. 

Kültür şehri Osmangazi

SEYİT GÜNDOĞAN

Türkiye’nin de üyesi olduğu Avrupa Konseyi’nin en önemli projelerinden biri olan Avrupa Konseyi Kültürler Arası Şehirler Projesi kapsamında Bursa’da düzenlenen programa Osmangazi Belediyesi ev sahipliği yaptı.

İki gün süren programda, Avrupa Konseyi’nden gelen uzmanlar, Bursa’nın kültürler arası karakteriyle ilgili inceleme yaptılar. Programın ilk gününde Ördekli Kültür Merkezi’nde çeşitli sivil toplum kuruluşlarından, derneklerden ve kurumlardan temsilcilerin katılımıyla bir çalıştay gerçekleştirildi. Avrupa Konseyi Kültürler Arası Şehirler Programı Başkanı Irena Guidikova ve uzman Phil Wood, projeye katılan şehirlerin kültürler arası yönetim biçimleri ve uygulamalarından örnekler verdi. 

TECRÜBELERİNİ PAYLAŞACAKLAR…

Osmangazi Belediyesi’nin Avrupa Konseyi Kültürler Arası Şehirler Projesi’ne katılımına ilişkin protokol de Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve  Avrupa Konseyi Kültürler Arası Şehirler Programı Başkanı Irena Guidikova arasında imzalandı. Sümbüllü Bahçe Konağı’nda gerçekleşen imza töreninde konuşan Başkan Dündar, projeye Türkiye’den katılan tek belediye olduklarının altını çizerek, “Bu projedeki amaç, şehirlere farklı milliyetlerden ve kültürlerden gelen insanların o şehre uyumunu sağlayacak projeler üzerinde çalışmak. Her şehrin bir tecrübesi var. Her şehrin farklı konseptte misafiri ya da sığınmacısı, mültecisi var. Tüm dünyada şehirlere doğru bir hareket var. Bunun neticesinde her şehir, kendine göre sorunlar yaşayabilir. Bu projelerde, yaşadığımız sorunları paylaşarak çözüm önerileriyle birlikte karşılıklı bir etkileşim ve tecrübe paylaşımı ortaya çıkıyor. Bursa, tarihi bağları dolayısıyla Kafkaslar’dan Balkanlar’a kadar akrabalık bağlarının da etkisiyle yoğun göç alıyor. Göçler ile birlikte ikamet, vatandaşlık ve sosyal haklarla ilgili bazı sorunlar olabiliyor. Bizdeki göçlerde dil, din ve ırk gibi farklılıklar hiçbir zaman sorun olmaz. Ortak tabanımız çok geniş” dedi. 

Avrupa Konseyi Kültürler Arası Şehirler Programı Başkanı Irena Guidikova da Osmangazi Belediyesi’nin projeye katılımından memnuniyet duyduklarını belirterek, 30 ülkeden 123 şehrin bu projeye dahil olduğunu kaydetti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X