Kültür sitesinde sona geliniyor

Yenişehir’de yapımına geçen yıl başlanan kültür sitesinde sona geliniyor. Belediye Başkanı Süleyman Çelik, kültür sitesinin 2 ay sonra tamamlanarak yıl sonuna kadar hizmete sunulacağını bildirdi.

Kültür sitesinde sona geliniyor

GÜRHAN ADANA

İlçede yıllardır böyle bir binanın eksiğinin hissedildiğini vurgulayan Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, kültür sitesinin devreye girmesiyle birlikte bu alanda yaşanan sıkıntıların ortadan kalkacağını söyledi. Çelik, “Kültür sitesi projesinde 90 kişilik sinema salonu, 250 kişilik nikah salonu, 500 kişilik konferans salonu, kafeteryalar ve otopark yer alıyor. Belediyemizin imkanlarıyla projenin yüzde 51’lik bölümü tamamlandı. Kültür Bakanlığı kalan bölümü tamamlayacak” dedi.

DEĞER KATACAK

İlçede yıllardır toplantı gibi etkinliklerin Koç İlkokulu ile Osmangazi Lisesi’nin salonlarında yapıldığını hatırlatan Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, kültür sitesinin olmamasının sıkıntısının çekildiğini anlattı. Çelik, “Artık aydınlatması, havalandırması, ısıtması ve akustiğiyle çok güzel ve modern bir yapıya kavuşuyoruz. Bu tesis ilçemizin sosyal ve kültürel yaşamına değer katacak” diye konuştu.

SONRAKİ HEDEF KENT MEYDANI

Kültür sitesinin içinde yer aldığı bölgede ilerleyen dönemlerde bir kent meydanı oluşturmak istediklerini ifade eden Çelik, bu konuda gerekli girişim ve görüşmeleri yaptıklarını vurguladı. Kültür sitesinin bulunduğu bölgedeki Osmangazi Lisesi’nin başka bir yere taşınarak kent meydanı için yer açılacağını dile getiren Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belediye binası inşa edip çevrede yürüyüş yolları, havuzlar ve yeşil alanların bulunduğu bir kent meydanı oluşturmayı hedefliyoruz. İçinde kültür sitesi bulunan kent meydanının altında yer altı otoparkı da bulunacak. Kent meydanı projemizin ilk adımını kültür sitesi inşa ederek atmış oluyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X