Kültür turlarında rota Edirne

Osmangazi Belediyesi’nin her yıl düzenlediği kültür turları kapsamında bu yıl gerçekleştirilen Çanakkale ve Konya’nın ardından, Edirne gezileri de vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Kültür turlarında rota Edirne

Mahalle muhtarlıklarının öncülüğünde vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda gerçekleştirilen kültür turlarında, bu yıl ilk olarak Çanakkale ile başlayan geziler daha sonra Konya ile devam etti. 

Seyahat imkanı olmayan yaklaşık 10 bin kişinin gittiği Konya ve Çanakkale’nin ardından başlayan Edirne gezilerine de vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Her gün farklı bir mahalleden hareket eden otobüslerle Edirne’ye giden vatandaşlar, ilk olarak şehrin simgesi olan ve UNESCO tarafından dünya mirası listesine alınan, Mimar Sinan’ın “ustalık eserim” dediği Selimiye Camiini ziyaret ediyor. 

Profesyonel rehberler eşliğinde gerçekleştirilen şehir gezisinde sırasıyla Ulucami, Alipaşa Çarşısı (Kapalı Çarşı), Arasta Çarşısı, Tarihi Kırkpınar güreşlerinin yapıldığı Saray İçi Er Meydanı, Meriç Köprüsü ile Türkiye ve Yunanistan arasındaki doğal sınırı oluşturan Meriç nehrinin karşısındaki tek Türk toprağı olan Karaağaç’ı gezip görme imkanı bulan vatandaşlar, Turizm Bakanlığı sertifikalı rehberler tarafından da bilgilendiriliyor.  

Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk başkenti Bursa’nın ardından, İstanbul’un fethine kadar 1365-1453 yılları arasında 88 yıl Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapan serhat şehri Edirne’de keyifli bir gezinin ardından Bursa’ya dönüş gerçekleştiren vatandaşlar, kendilerine böyle bir imkan sağladığı için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a da çok teşekkür etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X