Kültür ürünlerinde Bursa’ya 4 oskar

Yaşama Dokunanlar Platformu tarafından organize edilen ve Türkiye genelinde 63 şehirden 320 ürünün yarıştığı 2016 yılı Kültür Ürünleri Oskar Yarışmaları’nda Gemlik zeytini ve Gemlik zeytinyağı toplam üç oskar aldı. Bursa’nın 4. oskarı ise Kulaca salçaları

Kültür ürünlerinde Bursa’ya 4 oskar

CEMAL KIRGIZ

63 şehirden 38’inin layık görüldüğü Kültür Ürünleri Oskar Ödülleri dağıtım töreni, İstanbul’da gerçekleştirildi. Gemlik Adliye Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tuzsuz zeytin üretimi, Gemlik Solaksubaşı firması zeytin yağı ve Gemlik Yıldırım Zeytincilik firması da sofralık salamura zeytini Yöresel Kültür Oskarı almaya hak kazandı. Yaşama Dokunanlar Platformu Başkanı Murat Çuhadar, uluslararası alanda da projeler düzenlediklerini söyledi. Çuhadar, 320 ürün arasında yapılan elemelerde, platform yöneticilerinin yanı sıra, gurmelerden, sanat uzmanlarından da destek aldıklarını kaydetti. Çuhadar, İl Kültür Müdürlükleri’nin ve belediyelerin de destek verdiği Kültür Ürünleri Oskarları’nın periyodik hale geleceğini kaydetti.

Törene katılan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, barış ve kardeşliğin simgesinin de zeytin olduğunu kaydederek, dünyanın en kaliteli ve lezzetli sofra zeytininin Gemlik’te üretildiğini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X