Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda devir teslim

Yalçın Topçu, 64. Hükümet’te Kültür ve Turizm Bakanlığı’na getirilen Mahir Ünal’a görevini devretti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda devir teslim

64. Hükümet’te Kültür ve Turizm Bakanlığına getirilen Mahir Ünal, görevi Yalçın Topçu’dan devraldı. 

Bakanlık Toplantı Salonunda üst düzey bürokratların katılımıyla gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan Topçu, yeni görevinin, başta Mahir Ünal olmak üzere tüm Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

63. Hükümet’in, Anayasa’nın gereği olarak kurulduğunu hatırlatan Topçu, “O hükümetin birinci görevi, sağ salim millet iradesinin çıkması için sandıkla milleti buluşturmaktı. İkinci görevi ise devletin işleyişini devam ettirmekti. Sanıyorum ki 63. Hükümet siyasi ve demokrasi tarihimize önemli bir not düşecek icraatlar yaptı. Siyasi hayatımız boyunca hep şunu söyledik, ‘Söz konusu devlet ve milletse her türlü çıkarımız teferruattır” ifadesini kullandı.

Topçu, Türkiye’nin etrafının bir ateş çemberi olduğunu belirterek, “Cenabı Allah ülkemize, milletimize ve medeniyet coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimize yardım etsin ama şunu, altını çizerek söylüyorum, kim ne yaparsa yapsın, işte bugün 64. Hükümet kuruldu. Allah’a hamdolsun, 1 Kasım’da milletimiz siyasi istikrarsızlığa ‘dur’ derken tüm medeniyet coğrafyamızın da gönlüne su serpmiş oldu. Önümüzdeki asır Allah’ın izniyle Türk asrı olacaktır ve bu asırda en gür seda İslam’ın sedası olacaktır” diye konuştu.

64. Hükümet’e başarılar dileyen Topçu, “Eminim ki bu hükümet sadece Ankara’nın hükümeti değildir. Bizim resmi sınırlarımız Ardahan ve Edirne arasındadır ama biliyorum ki buradaki her bir arkadaşımız ve 78 milyonun gönlünün sınırları Adriyatik’ten Çin Seddi sınırlarına kadardır” dedi.

“Sandıkta ‘huzur ve istikrar’ dedi”

Görevi Topçu’dan devralan Ünal ise 7 Haziran sonrasında demokrasinin bir gereği ve seçimlerin sonucu olarak millet iradesinin bir takdirde bulunduğunu söyledi.

Seçmenin Türk siyasetini bir sorumluluk testine tabi tuttuğunu dile getiren Ünal, 13 yıl boyunca devam eden AK Parti iktidarının ardından hiçbir siyasi partiye tek başına iktidar imkanı vermediğini hatırlattı. 

Bu sürecin çok iyi yönetildiğini, devlet geleneği ve toplumsal aklın ortaya koyduğu selim ve makul yaklaşımla, bu süreçte seçim hükümeti gerekliliği ortaya çıktığında Yalçın Topçu’nun, baskıların ötesinde büyük bir sorumluluk alarak görev yaptığını kaydeden Ünal, bu nedenle Topçu’ya teşekkür etti.

1 Kasım’da milletin sandıkta başka bir takdirde bulunduğunu belirten Ünal, “Millet sandıkta, ‘huzur ve istikrar’ dedi. Türkiye’nin 2023 hedeflerinin gerçekleşmesi için ortaya güçlü bir irade koydu. Demokrasinin de siyasetin de güzel tarafı budur. Bu ülkede siyasetin ve sandığın üzerinde hiçbir vesayet kalmamıştır. 1 Kasım seçimleri şunu tescil etmiştir ki ‘Devleti kim yönetecek’ sorusunun artık tek bir cevabı vardır. Devleti yönetecek olan bu milletin takdir ettiği ve sandıktan çıkan iradedir. Bunun dışında hiçbir irade ve vesayet kabul edilemez” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin hızla değiştiğini ve gelişen dünyaya entegre olduğunu ifade eden Ünal, bu değişimin yansıdığı en temel alanlardan bir tanesinin de kültürel alanlar olduğuna dikkat çekti.

Bakan Ünal, şunları kaydetti:

“Dolayısıyla bizim yaşam biçimimizi, zevklerimizi, günlük hayatımızın içerisindeki bedii ve estetik zevklerimizi belirleyen o yaşam biçimi, o kültür duygusu da bu değişim ve gelişim sürecinde kendisini güncelleyerek tarihin içindeki akışını sürdürecektir. Burada bizlerin sorumluluğu her şeyden önce ‘biz kimiz’ sorusunun cevabı… Anadolu coğrafyasında, farklı renklerin, kimliklerin, inançların, bu kadar büyük zenginliğin bir yaşam biçimi ve kültüre dönüştüğü bu coğrafyada ‘bizim kim olduğumuz’ sorusunun cevabını iyi bir şekilde geleceğe taşımamız gerekiyor.”

Kültürün 13 yıldır AK Parti’nin üzerinde hassasiyetle durduğu bir alan olduğunu dile getiren Ünal, kültür ve turizmi geleceğe en güzel şekilde taşımak için tüm gayreti göstereceklerini vurguladı. 

Bakan Ünal, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’e de çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Törenin sonunda halef ve selef bakanlar birbirlerine çiçek verdi ve başarılar diledi. Daha sonra yeni Bakan Ünal, Topçu’yu, aracına kadar eşlik ederek Bakanlıktan uğurladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X