Kültür’den dev kampüs

Özel Kültür Okulları, eğitim sistemine model olmasını hedeflediği yeni okul projesini Bademli’de “yaşayan okul” konseptinde hayata geçiriyor.

Kültür’den dev kampüs

AYKUT GÜNGÖR

2017’de kuruluşunun 15. yılını kutlayacak Özel Bursa Kültür Okulları, Bademli’de yapılması planlanan yeni eğitim kampüsünü, Sheraton Otel’de gerçekleştirilen basın toplantısı ile tanıttı. Gerçekleştirilen toplantıya Özel Bursa Kültür Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Bulut, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldırım Bey Sırakaya ve proje mimarı Hasan Sözüneri katıldı.

2017 Eylül’de eğitim hayatına başlayacak olan Bademli Kampüsü ile ilgili bilgiler veren Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Bulut, “2002’de 84 öğrenci ile Ovaakça’da başladığımız özel eğitim yolculuğunda 15. yılımızı tamamlıyoruz. Bugün 3 ayrı kampüste 8 okul, yüzlerce öğretmen, 2 bin 300 öğrenci ile 2017’ye giriyoruz. Bu 15 yıla eğitim adına birçok güzellikler sığdırdık. Özel Bursa Kültür Okulları, akademik yönden defalarca Türkiye’nin en iyisi olmayı başardı” dedi.

BURSA’NIN EĞİTİM ÜSSÜ…

Eğitimde ezber bozan bir kampüs inşa edeceklerini belirten Özel Bursa Kültür Okulları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldırım Bey Sırakaya ise, yatırımın fiziki özellikleri ve 15 yıl boyunca sürdürülen başarının istatistikî verilerini basın mensupları ile paylaştı.

Eğitim yolculuğuna başlarken kendilerini öğrencilerin ve velilerin yerine koyduklarını dile getiren Sırakaya, “Bu yolculuğa başlarken nasıl bir okulda öğrenci olmak isterdik diye hayal ettik ve hayallerimizi tecrübelerimizin süzgecinden geçirdik. Bu öngörü ile Bursa’da her daim ilkleri uygulayan kurum olduk” diye konuştu.

Özel Bursa Kültür Okulları’nda 26 farklı hobi kursu, 30 farklı branşta da kulüp çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Yıldırım Bey Sırakaya, yeni kampüs ile birlikte okul kapasitesinin yüzde 100 oranında artacağını belirtti. Bademli Kampüsü’nün 26 bin metrekare kapalı, 50 bin metrekare açık alana sahip olacağını ifade eden Sırakaya, 79 dersliğin yer alacağı kampüsün içerisinde; 4 cep sineması, 1 bowling salonu, 1 sentetik buz pisti, 2 kapalı spor salonu, 700 kişilik konferans salonu, 19 atölye, 6 laboratuar, 3 çok amaçlı salon, 9 kulüp etkinlik alanı, 3 yemekhane, 3 futbol sahası, 2 tenis kortu, 2 basketbol-voleybol sahası ve 1 binicilik maneji bulunacağını söyledi. Bademli Kampüsünün ‘Yaşayan Okul’ konsepti ile tasarlandığını vurgulayan Sırakaya, 15 yıl boyunca Özel Bursa Kültür Okulları’nda toplam 24 bin 261 öğrencinin öğrenim gördüğünü de sözlerine ekledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X