Kültürel mirasa sahip çıkıyoruz

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Yeni İnegöl’ü inşa etmekte gösterdiğimiz önem ve özeni, sivil mimariyi korumakta da azami şekilde gösteriyoruz” dedi.

Kültürel mirasa sahip çıkıyoruz

SADULLAH ORGAN

İnegöl’de kullanılmayan tarihi binalar restore edilerek, sosyal amaçlı kullanıma yönelik  hizmet vermesi  sağlanıyor.

Restorasyon çalışmaları süren Burhaniye Mahalle Konağı ile Osmaniye Mahallesi Engelsiz Yaşam Merkezi ve Gündüz Bakım Evi inşaatlarında incelemelerde bulunan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İlçemizdeki sosyal hayatın şekillenmesinde bir unsur olan vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşlarımıza verdiğimiz desteklerle, belediye olarak biz de bu işin önemli bir parçası oluyoruz. Tarihi dokuyu koruyup, mimari güzellikleri ön plana çıkartarak restore ettiğimiz mahalle konaklarımızı, bu sivil toplum kuruluşlarımıza tahsis edip hem her mahallede belediyemize ait bir sosyal alan bulunmasını, hem de İnegöl’ün sosyal yaşamını renklendirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

ASLINA UYGUN

Mahalle konağının restorasyon çalışmasında asıl mimari unsurlara sadık kalınarak ve ilk günkü inşaat teknikleri kullanılarak çalışma yürütüldüğünü belirten Aktaş, “Mevcut yapı bütünüyle sağlamlaştırılıp tamamen ahşap ve kerpiç kullanılarak yapımı tamamlanacaktır. Bir yandan geleceğin modern kentini inşa ederken, bir yandan da tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkma bilinciyle projelerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Yeni İnegöl’ü inşa etmekte gösterdiğimiz önem ve özeni, sivil mimarisiyi korumakta da azami şekilde gösteriyoruz. Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından, konağımız İlim Yayma Cemiyeti’nin kullanımına bırakılacaktır. Bir diğer mahalle konağımız olan Osmaniye Mahalle Konağımız’ın da yapım çalışmaları hızla devam ediyor. O binamızı da ‘Engelsiz Yaşam Merkezi ve Gündüz Bakım Evi’ olarak değerlendireceğiz. Böylelikle yakın zamanda ilçemize iki yeni konak kazandırmış olacağız” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X