Kültürlerarası buluşma

Karacabey Belediyesi, ‘4. Uluslararası Yaz Dil Kampı’ çerçevesinde farklı kültürlerden onlarca katılımcıyı Karacabey’de buluşturdu.

Kültürlerarası buluşma

AYHAN FİDAN 

Karacabey’e bağlı, longoz ormanları ve dünyanın en büyük ıhlamur ormanlarının yer aldığı eşsiz tatil beldesi Yeniköy’de buluşan yerli ve yabancı öğrenciler, edindikleri yeni arkadaş ve dostlukların keyfini çıkarmanın yanı sıra; yabancı dil konusunda da kendilerini geliştirme fırsatı yakaladı. 

  Başta Türkiye olmak üzere; Kosova, Cezayir, Fas, Tunus, Mısır, Irak ve Arnavutluk gibi farklı ülke ve kültürlerden olmak üzere toplam 50 kişinin katılımı ile gerçekleşen etkinlikte, tüm katılımcılar ilçeden unutulmaz anı ve arkadaşlıklarla ayrıldıklarını dile getirirken, kendilerine gösterilen yakınlık ve ev sahipliği için de tüm Karacabey halkına minnettar olduklarını dile getirdi. 

KÜLTÜREL ZENGİNLİK

Kampı ziyaret ederek öğrencilerle buluşan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, kültürel, sosyal ve sportif konulara büyük önem verdiklerini ifade etti. Başkan Özkan, ‘Bu tarz faaliyetlerin yaygınlaşmasıyla birlikte, ülkemizin ve dünyanın tüm yörelerinden farklı kültürler ve zenginliklerin kaynaşıp, insanlık ve dünya barışı adına esas teşkil edecektir. Bu vesile ile katılımlarınız için hepinize tek tek teşekkür ediyor ve döneceğiniz şehir ve ülkelerde, Karacabey’in birer gönüllü elçisi olmanızı temenni ediyorum’ şeklinde konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X