Kültürlü öğrencilerden büyük başarı

Özel Bursa Kültür Okulları öğrencileri, ürettikleri mobilya tasarım projeleri ile katılmış oldukları ‘8. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması Ödül Töreni’nde başarı elde etti.

Kültürlü öğrencilerden büyük başarı

Özel Bursa Kültür Okulları öğrencileri, Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğü, TİM işbirliği, İstanbul-Ege-Akdeniz İhracatçı Birlikleri katkısı ve Genel Sekreterlikleri organizatörlüğünde, mobilya sektörünün gelişimine katkıda bulunmak ve tasarımın sektör için önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen ‘8. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’nın ödül törenine katılarak, birden fazla ödüle lâyık görüldüler. 

İstanbul Lazzoni Hotel’de gerçekleştirilen ve açılışını Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin yaptığı ‘8.Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması Ödül Töreni’nde ürettikleri tasarımlar ile göz dolduran Kültürlü öğrenciler, geleceğin tasarımcıları olabilecek yetenekteki çocukların tasarıma yönlendirilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmanın umut ışığı oldular.

Prof. Dr. Önder Küçükerman’ın jüri başkanlığında 10 jüri üyesinin seçimiyle ilk ve orta öğretim öğrencilerinin yaratıcı çözümlere teşvik kategorisinde 20 tasarım finale kalarak sergilenmeye değer görüldü. Özel Bursa Kültür Okulları öğrencilerinden Eymen Eren Karagöz, yapmış olduğu ‘Valiz Masa’ tasarımı ile ‘Lazzoni Platin Ödülü’ne layık görülürken, Zehra Eyli ise ‘Piyona Koltuk’ tasarımıyla ödül almaya hak kazandı. Duydu Taşkın ve Müge Durak‘ın ‘Ev Yatak’ tasarımı, Yiğit Can Derya ve Efe Sayın’ın ‘Saat Halı’ tasarımı ile Elif Çeliktaş’ın ‘İnko Yatak’ tasarımı ilk 20’ye kalarak sergilenmeye değer görüldü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X