Kültürpark ilgi bekliyor

Kent hayatının tabiatla kucaklaştığı, sabah sporu yapanların ve yaz akşamlarında ailesi ile keyifli zaman geçirmek isteyenlerin öncelikli adresi Reşat Oyal Kültürparkı, ilgi bekliyor.

Kültürpark ilgi bekliyor

AYKUT GÜNGÖR

 

Betonlaşmaya inat Yeşil Bursa unvanının korunmasında önemli bir yer tutan Kültürpark, her yıl olduğu gibi bu yıl da bakımsızlık kurbanı oldu. Yıllardır Bursalıların en gözde buluşma mekanlarından biri olan Reşat Oyal Kültürparkı, vatandaşların özensiz kullanımı ve ilgisizlik nedeniyle kimliğine yakışmayan bir görüntü sergiliyor. Kültürpark’ın değişik noktalarında parke taşları yerinden sökülürken, gelişi güzel park edilen araçlar, taşıt trafiği, bakımsız umumi tuvaletler, tabela kirliliği, güvenlik elemanı eksikliği tepkilere neden oluyor. 

VATANDAŞLAR ÖZENSİZ KULLANIYOR

Yaz aylarında ziyaretçi sayısının arttığı Kültürpark’ta kapalı tuvaletler vatandaşları zor durumda bırakıyor. Park içindeki, bazı noktalarda aydınlatma lambalarının yanmamasının da tedirginlik yarattığını ifade eden park esnafı, özellikle vatandaşların yerlere attıkları çöplerden ve hassasiyetsizlikten şikayetçi… Parkı ziyarete gelenlerin araçlarını yeşil alanlara park etmesiyle birlikte zor durumda kaldıklarını belirten park esnafı,  caydırıcı ceza beklediklerini dile getiriyor.

BURSA’NIN DEĞERİ 

6 Temmuz 1955’te zamanın Belediye Başkanı Reşat Oyal tarafından hizmete açılan Kültürpark, 1963’te ilk kez düzenlenen “Bursa Festivali” ne ev sahipliği yaptı. 

Festival ile Bursa’nın dünyaya açılan değeri konumuna gelen Kültürpark, 1999 yılında Belediye Meclisi’nin aldığı kararla kurucusu merhum Reşat Oyal’ın ismi ile anılmaya başlandı. 40 hektarlık büyüklüğü ile Bursa’nın en önemli parkı olan Kültürpark, konumu ve yeşil dokusuyla kentin gözbebeği… 

İçerisinde oyuncaklar, göl, çay bahçeleri, restoranlar, Bursa Arkeoloji Müzesi, Açık Hava Tiyatrosu, Konservatuar Binası, Nikah Dairesi gibi çeşitli kompleksler bulunuyor.

 

► FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X