Kültürünü öğren mirasına sahip çık

Gemlik Kaymakamlığı ile Girit ve Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin hazırladığı ‘Kültürünü Öğren Mirasına Sahip Çık’ konulu proje kamuoyuna tanıtıldı.

Kültürünü öğren mirasına sahip çık

SADULLAH ORGAN

 

Gemlik Kaymakamı Cahit Işık ‘Nüfus Mübadelesi Sözleşmesini’ hatırlatarak, “150 yıl süren göç dalgalarıyla Bursa’yı yurt tutanların hepsi kentimize bambaşka değerler kattı. Kültürleri ile Bursa’nın, Gemlik’in renklerini oluşturdular” dedi. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın açmış olduğu hibe alanı ile birlikte kültür, tarih ve medeniyet değerlerinin korunmasına yönelik proje hakkında da bilgiler veren Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, ‘Kültürünü Öğren Mirasına Sahip Çık’ projesinin Bakanlık tarafından hibe almaya hak kazandığını ifade etti. 

KURSLAR DÜZENLENECEK

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da her göçün özünde büyük acılar barındırdığına dikkat çekerek, zor günlerden, trajedilerden geçildiğini anlattı. Gemlik Girit ve Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Çakmak ise, projenin çeşitli aktivitelerle uzun soluklu sosyal dokusu olan bir proje olduğunu ifade etti. Çakmak, yapılacak çeşitli etkinliklerle gençlerin kültürlerini öğrenip, kültürel miraslarına, tarihlerine sahip çıkmalarını amaçladıklarını kaydetti. Çakmak, sinema günleri, çeşitli kurslar, kermes, panel ve karşılıklı geziler ile renklenecek projenin Eylül 2016 tarihinde final çalışmasıyla son bulacağını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X