Külünk ’15 Temmuz’u anlattı

Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen ’15 Temmuz Destanı’ etkinlikleri, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün söyleşisi ile devam etti.

Külünk ’15 Temmuz’u anlattı

Adnan Menderes Meydanı’nda düzenlenen programa Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi Mehter Takımı’nın konseri ile başlayan 4. gün etkinliklerinde ’15 Temmuz ve Sonrası’ konulu bir söyleşi gerçekleştiren Milletvekili Metin Külünk, Türkiye’ye diz çöktürmek ve bölmek isteyenlere karşı milletin gösterdiği birliğin tarihe geçtiğini söyledi. FETÖ örgütünün 15 Temmuz’daki kalkışmasının yalnızca bir darbe anlamı taşımadığını belirten Külünk, “Bu haince girişim, 1. Dünya Savaşı’nın ardından küresel güçlerin ve emperyalizmin başaramadıklarının devamıdır. İstiklal Savaşı ruhuyla sokaklarda bu işgale karşı duran milletimiz, direnişine leke sürülemeyecek bir zafer kazanmıştır. Artık daha uyanık olacağız. Küresel emperyalistler devletimizi elimizden almak istiyor. Mustafa Kemal’in bu toprakları alıp bağımsızlığı ilan ederek milleti ayağa kaldırdığı gibi biz de bayrağımızı yere düşürmeme vazifesini birlik içinde şiar edinmeliyiz. Onun için Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi ‘tek bayrak, tek vatan, tek devlet ve tek millet’ diyoruz’ dedi.

Konuşmanın ardından Milletvekili Metin Külünk’e telkari tablo hediye eden Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ’15 Temmuz’daki milli iradenin gücünü Mustafakemalpaşa’da bizlere yaşatan milletvekilimize teşekkür ediyorum’ diye konuştu.

Programda daha sonra Balıkesir Büyükşehir Belediye Konservatuarı sahne aldı. En sevilen kahramanlık türkülerini seslendiren başarılı ekip, konserin ardından büyük alkış aldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X