Kulüpler Birliği tavsiye kararı aldı; Küme düşme bu sezon uygulanmasın…

Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, bu sezon küme düşme uygulamasının kaldırılmasını talep edeceklerini söyledi.

Kulüpler Birliği tavsiye kararı aldı; Küme düşme bu sezon uygulanmasın…

Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil’in açıklamaları şu şekilde;

“Hatayspor ve Erzurumspor başkanları da toplantıda yer aldı. AncakSüper Lig’e yükselecek üçüncü takım belli olmadan yeni sezon için kararlar almamız mümkün değil. Aramıza katılacak yeni takımdan sonra yine toplantı yapacağız.”

“KÜME DÜŞMENİN KALDIRILMASINI TAVSİYE EDECEĞİZ”
“Pandemi sürecinde 7 kulüp, küme düşme olmasın diye başvuru yapmıştı. Şimdi yine bu kulüpler, özellikle düşen 3 takım, tekrar konuyu gündeme getirdiler. Kulüplerin tamamı, müracaat eden kulüplerle aynı görüştü. TFF’ye bu konuda tavsiye kararında bulunacağız.”

“TFF Başkanı Nihat Özdemir, geçtiğimiz günlerde Digitürk ile bir rakamda anlaştıklarını söyledi. Kulüplerin içinde olmadığı bir pazarlığı doğru bulmadık. Yapılacak görüşmelerin tamamında biz de olmak istiyoruz.”

“Yabancı sınırı gelecek sezon uygulanmamalı”
“Yabancı sınırlaması önümüzdeki sezon uygulanmamalı. Bu kuralı, yeni sezonda uygulamanın Türk futboluna hiçbir katkısı yok. Bunu TFF’ye hatırlatıyoruz. 18 kulübün tamamında ortak bir görüş oluştu. Yeni yabancı sınırının, kulüplere hiçbir yarar sağlamayacağı, bunun ekonomik olarak çok büyük zarar vereceği konusunda fikir birliğine vardık. Yabancı kuralının 1 yıl ertelenmesini önereceğiz.”

Harcama limiti
“Toplantıda, TFF harcama limitinin kulüplerin ihtiyacını karşılamadığını, birçok kulübün transfer döneminde zorluk yaşayacağını görüştük. Tüm kulüpler olarak ortak paydada birleştik. TFF ile harcama limiti konusunu görüşeceğiz.”

“Nasıl daha fazla Türk oyuncu hazırlarız diye düşünüyoruz ama onları maalesef oynatamıyoruz. Süper Lig kulüplerindeki arkadaşlara oynama imkanı vermemiz lazım. Rezerve lig için ne kadar görüşme yaptıysak, şu ana kadar federasyondan dönüş olmadı.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X