Kulüpler teklifini yaptı! Gözler TFF’de…

Süper Lig’de yer alan 9 kulüp başkanı ve yöneticileri Futbol Federasyonu yönetimiyle bir araya gelirken, daha önce açıklanan harcama limitleriyle ilgili önerilerini sundular. TFF’nin konuyla ilgili yapacağı çalışma sonrası kararını açıklaması bekleniyor.

Kulüpler teklifini yaptı! Gözler TFF’de…

Türkiye Futbol Federasyonu’nun açıkladığı harcama limitleri sonrası, Süper Lig’de bulunan bazı kulüpler itirazda bulunmuştu. Bu itirazlar sonrasında Süper Lig’de yer alan 9 kulübün başkanı ve yöneticileri TFF Başkanı Nihat Özdemir’e harcama limitlerine ilişkin itirazda bulunmak amacıyla Riva’da toplantı gerçekleştirdi. Türkiye Futbol Federasyonu ile Süper Lig ekiplerinin temsilcilerinin harcama limitleri konusunda yaptıkları toplantı oldukça uzun sürdü.

SUNUM YAPTILAR
Dev toplantıya, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Başakşehir, Göztepe, Kasımpaşa, Sivasspor ve Antalyaspor kulüplerinin başkanları ve yöneticileri katıldı. Toplantıya Federasyon Başkanı Nihat Özdemir ile Yönetim Kurulu Üyeleri’nin yanı sıra, TFF Lisans Kurulu Üyeleri de katıldı. Gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak TFF Lisans Kurulu Üyeleri bir sunum gerçekleştirdi. Bu sunumun ardından toplantıya katılan kulüp temsilcileri tek tek önerilerini TFF yönetimine iletti.

GÖRÜŞLERİ DİNLEDİ
Toplantıda özellikle ana para, %15’lik sapma payının yüzde 40’a yükseltilmesi, oyuncu satışından limite eklenen oranlarda değişiklik yapılması ve bankalar birliği anlaşmasının süresinin 10 yıla çıkarılması konularının görüşüldüğü öğrenildi. Ayrıca Fenerbahçe’nin ana para ödemesinin kaldırılması talebinde bulunduğu ancak Galatasaray ve Trabzonspor’un bunu kabul etmediği ifade edildi. Toplantının ardından TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, TFF Lisans Kurulu ile toplantı gerçekleştirdi. Kulüp temsilcilerinin görüşlerini dinleyen Futbol Federasyonu’nun önümüzdeki günlerde konuyla ilgili değerlendirme yapıp kararını açıklaması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X