Kumpas videoda

Danıştay saldırısını Ergenekon davasına bağlayan ifadeyi veren Osman Yıldırım’ın, firari savcı Zekeriya Öz’e “gizli tanık” olarak verdiği ancak yargılamada ısrarla istenmesine rağmen ortaya çıkartılmayan mülakat kasedi, Ergenekon kumpas soruşturması dosya

Kumpas videoda

“500 bin dolar karşılığı Cumhuriyet Gazetesi’ni bombalama işini aldım” diyen Osman Yıldırım, 5-10-11 Mayıs 2006 tarihlerinde gazeteye yapılan el bombalı saldırılar ile 17 Mayıs 2006’da Danıştay baskınını azmettirmekten yargılanmış ve müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Müebbet almışken “gizli tanık” olup serbest kalan Osman Yıldırım’ın Ankara Sincan F Tipi Cezaevi’nde kaydedilen mülakat görüntüleri ortaya çıktı. Yurtdışına kaçan savcı Zekeriya Öz, darbe soruşturması kapsamında tutuklanan savcı Mehmet Ali Pekgüzel ve polis müdürü Mehmet Karabörk tarafından ifadesi alınan Yıldırım, bombaları önce Muzaffer Tekin’den, daha sonra Veli Küçük’ten aldığını iddia etmiş, bu ifade üzerine Yargıtay da Aralık 2008’de Danıştay baskını davası ile Ergenekon davasının birleştirme kararı almıştı.

FİRARİ SAVCI ZEKERİYA ÖZ’ÜN KUMPAS PLANI

Danıştay baskınından zanlı Alparslan Arslan’ı vazgeçirmeye çalıştığını öne süren Osman Yıldırım, görüntülerde, “Alparslan dedim; ülkücü, Müslüman, vatansever, devletini milletini seviyorsun. Bu hakim neyin nesi? Bu hakimlerle senin ne işin var?” diyor. Oysa, firari savcı Zekeriya Öz’ün hazırladığı dava dosyasında, gizli tanık Yıldırım’ın, Danıştay saldırısını onayladığı bir ses kaydı bulunuyor ve bu kayıtta Arslan hakkındaki, “Olur mu ya? Allah’ın askeridir ya Allah Allah…” ifadeleri dikkati çekiyor. Mülakat görüntüleri ile dava dosyasına giren gizli tanık ifadeleri arasındaki bu çelişki, yargılamada ısrarla istenenbu görüntülerin savcı Zekeriya Öz tarafından neden mahkemeye sunmadığını da açıklıyor.

BULGARİSTAN’A KAÇTI

Ayrıca Osman Yıldırım, Danıştay baskını sırasında Alparslan Arslan’ın yakalanmaması halinde başka cinayetler işleyeceğini görüntülerde şöyle ifade ediyor: “Sadece Erhan’a demiş, (Bir işimiz olacak, işimiz bittikten sonra İsmail’le bir bağın yoksa İsmail’i gömelim. Seninle beraber yurtdışına gideriz birkaç tane de Ermeni var onları hallederiz) falan…”

Tanık koruma programına alınan Osman Yıldırım’ın, Ergenekon kararının Yargıtay’da bozulması üzerine Bulgaristan’a kaçtığı öne sürülüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X