Kupa Bursa’ya çok yakışır!

Avrupa’da sallayan Altın Kızlar, şampiyonluk istiyor. CEV Challlenge Cup’u kazanmaya artık çok yaklaşan Büyükşehir Belediyespor, 8-12 Nisan’da Rus Uralochka-NTMK Ekaterinburg ile oynayacağı final müsabakalarında Bursa’ya bir ilki yaşatmanın peşinde…

Kupa Bursa’ya çok yakışır!

Voleybolda CEV Challenge Cup’ta tarihi bir başarıya imza atan ve finale yükselen Büyükşehir Belediyespor, gözünü şimdi de kupaya dikti. Kupada bu sezon Avusturya’nın Graz, Çek Cumhuriyeti’nin Olomouc, Ukrayna’nın Orbita takımlarını 3-0’lık maçlarla geçen, çeyrek finalde ise Almanya’nın Vilsbiburg takımlarını 3-0 ve 3-1 yenen Bursa ekibi, yarıfinalde ilk maçta 3-1 mağlup olduğu yine Almanya’nın Schweriner takımını rövanşta 3-0 yenerek altın sette rakibini saf dışı bırakmayı başardı ve Bursa voleybol tarihine ilk finalini armağan etti.

Kupa Bursa’da verilecek

Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda taraftar desteğini de arkasına alan ve müthiş mücadelesiyle rakibine adeta ders veren yeşil beyazlılar, final biletini rakibinin elinden kaparken, kupayı kazanmanın hesaplarını yapmaya başladı. Finalde Rusya’nın Uralochka-NTMK Ekaterinburg takımıyla eşleşen Büyükşehir Belediyespor, rakibiyle ilk maçını 8 Nisan’da deplasmanda oynayacak. Yeşil beyazlılar, 12 Nisan’da rövanşta karşılaşacağı Rus temsilcisini geçerse, kupayı da evinde kazanmış olacak.

Şampiyonluk şart oldu

Takımın finale yükselmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Amatör ruhla yola çıktık. Kızlarımız büyük mücadele gösterdi. Finale kadar yükseldiler. Büyük başarı elde ettiler. Şimdi bu başarı geldikten sonra şampiyonluk da gelir. İnşallah kupa da Bursa’ya gelecek” diye konuştu.

Sözümüzü tuttuk

Sezon başından bu yana Bursa’ya Avrupa’da final heyecanı yaşatmak istediklerini söyleyen ve bunu da başaran Büyükşehir Belediyespor’un deneyimli antrenörü Emin İmen, “Ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Kulübümüze ve Bursa’ya bir Avrupa finali yaşatacağız. İnşallah başarılı olup kupayı Bursa’ya kazandırmak istiyoruz. Onun için elimizden geleni yapacağız. Bu takımın buraya gelmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah kupayı Bursa’da kaldıracağız” dedi.

Güçlü bir takımız

Takım kaptanı Seda Uslu Eryüz, finale yükseldikleri için mutlu olduklarını söylerken, “Almanya’dan mağlubiyetle döndük ama rövanşta seyirci ve saha avantajımızı iyi kullandık. Biz güçlü bir takımız. Bunun farkındayız. Kupayı da çok istiyoruz” dedi. Takımın başarılı oyuncusu İpek Soroğlu da, ‘Bursa halkı, taraftarımız ve yöneticilerimize bize gösterdikleri destek için çok teşekkür ediyoruz. İnşallah kupayı da alıp geleceğiz” şeklinde konuştu. Birgül Güler ise, herkesin elinden geleni yaptığını ifade ederken, ‘İnanılmaz heyecanlıydık. Maçı kazanmamız gerekiyordu ve bunu başardık. Takım olarak herkes elinden geleni yaptı. Çok mutluyuz” diye konuştu.

Ruslar hiç yenilmedi

Büyükşehir Belediyespor’un CEV Challenge Cup finalinde rakibi Uralochka-NTMK Ekaterinburg, kupada bu sezon oynadığı maçlarda yenilgi almadı. İlk olarak Avusturya ekibi Askö Linz-STEG’i iki maçta da 3-0 mağlup eden Rus temsilcisi, ardından bir diğer Türk ekibi İlbank karşısında 3-0’lık sonuçlarla çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Yunanistan’ın AON Pannaxiakos takımını 3-0’lık maçlarla geçen Ekaterinburg, yarıfinalde ise CEV Cup’ta gelen Ukrayna ekibi Yuzhny’yi yine her iki karşılaşmada da 3-0 mağlup etti. Bu sonuçla adını finale yazdıran Rus ekibi, Büyükşehir Belediyespor’un rakibi oldu.

Filede 3 final

Voleybolda Avrupa kupalarında yer alan 12 Türk takımından 3’ü finale yükselme başarısı gösterdi. Challenge Cup’ta Büyükşehir Belediyespor’un finale yükselerek Bursa’ya tarihi bir zafer yaşattığı voleybolda Bayanlar Şampiyonlar Ligi’nde de Eczacıbaşı ile Vakıfbank final biletini aldı. Kupa maratonuna 12 takımla başlayan Türkiye, DenizBank Avrupa Bayanlar Şampiyonlar Ligi’nde 2, Bayanlar Challenge Kupası’nda ise bir olmak üzere 3 takımla finallerde yer alacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X