‘Kupa ile başlamak istiyoruz’

Bursaspor’un başarılı orta saha oyuncusu Filipe Josue sezon başı kampı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

‘Kupa ile başlamak istiyoruz’

Filipe Josue, kamptaki yoğun çalışmanın lig maratonunda çok faydalı olacağını vurguladı. Sezona kupa ile başlamanın çok fazla moral olacağına değinen Josue sözlerine şöyle başladı;

 

“İyi bir kamp dönemi geçiriyoruz. Kampta çalışmalarımız yapıcı yönde ilerliyor. Oyuncu grubumuzda yeni olan bazı arkadaşlarımız var. Onun dışında bakarsanız geçen sezondan birbiriyle oynamaya alışık olan oyuncu grubu var. Diğer arkadaşlarımızın bize olan entegrasyonunu birlik ve bütünlük içerisinde en kısa zamanda sağlayacağımızdan eminim. Önümüzde çok önemli bir Galatasaray karşılaşması var ve bu karşılaşmada bize bu yorgunluğu veren yoğun antrenmanların ihtiyacımız olacağının farkındayız.”

 

Buradaki Zorlanma Bizi İyi Yerlere Götürecek

 

Her yaptığımız antrenmanda her yaptığımız hazırlık karşılaşmasında biraz daha iyiye gidiyoruz, biraz daha gelişiyoruz, birbirimize olan uyumumuz artıyor. İlk oynadığımız Hamburg maçında fena değildik. 3. hazırlık maçımız olan Mönchengladbach maçında daha iyiydik, kendimizi daha iyi ve daha uyum içerisinde hissettik. Her yaptığımız çalışma bizi daha iyiye götürüyor. Bu maçlarda ve antrenmanlarda zorlanmalarımızın bizi iyi bir sonuca götüreceğine eminiz. Yoğun bir sezon bizi bekliyor ve bu yoğun sezonun hemen başında çok önemli bir Süper Kupa finali var. Kazanmayı çok ama çok istiyoruz. Bu tempolu çalışmanın o yoğun döneme hizmet edeceğinin farkındayız ve bunu bilerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki süper kupa maçına her maça olduğu gibi hazırlanıyorum. Benim için büyük maç küçük maç ayrımı yoktur, her maça aynı konsantreyle hazırlanıyorum. Geçtiğimiz sezon kaybettiğimiz finalin rövanşı olarak gördüğümü söylemem yanlış olur. Fakat Galatasaray’a karşı finali kaybettiğimiz için Süper Kupa biraz daha önem kazanıyor ama bunu bir rövanş olarak değerlendirmek doğru olmaz. Yoğun geçecek bir sezonun öncesinde bir kupa kazanarak, bir final kazanarak başlama fırsatı var elimizde. Bunu en güzel şekilde değerlendirip sezona moralle başlamak istiyoruz. Bunu da kendimiz için bir fırsat olarak görüyoruz.

 

Jorquera İle Oynamak Zevkli

 

Forvet hattındaki arkadaşları ile uyumu ile ilgili sorulan soruya ise Josue şu yanıtı verdi; “Karşılaşma içinde zaman zaman kendi görev bölgemde kaldığımda topu alamadığım zamanlar oluyor. Böyle zamanlarda orta sahadaki bir arkadaşımı öne çıkararak ben topu almaya gidiyorum. Belki gole daha yakın yerlerde topla buluşmam gerekiyor, benden bunun beklendiğinin de farkındayım. Bende oyunun içinde kalabilmek adına topu geriden almayı tercih ediyorum. Bence bu bir uyum işi. Geçen sezon özellikle Belluschi ile birbirimizi çok iyi anlıyorduk, bu yılda yeni transferimiz Jorquera ile birlikte oynamaya başladık ve oynadıkça birbirimize alışmaya ve oyunumuzdan zevk almaya başladık. Ben inanıyorum ki ikimizin uyumu ilerleyen zamanda güzel şeylere imza atmamıza neden olacaktır. Şuanda olan çalışmalar iyi gidiyor.

 

Volkan Şen’le oynamak çok kolay, yan tarafınızda onun gibi yetenekli bir oyuncu ile oynadığınızda işiniz kolaylaşıyor. Ben onunla oynamaktan çok zevk alıyorum. Çok yetenekli bir oyuncu. Cedric çok hareketli ve çok fazla hızlı bir oyuncu. Eğer oyun içinde bir yerlerde top sıkışmışsa ve ayağa oynama şansınız yoksa topu Bakambu’nun önüne atmanız yeterli, attığım topların çoğunu yakalıyor ve bunu avantaja dönüştürebiliyor. Yeni transferimiz Necid geldi. Ben geçen hafta Bursa’da kendim çalıştım, bu hafta takımla çalışma fırsatım oldu. Birbirimiz daha yeni tanımaya başladık. Tarz olarak geçen sezon o bölgede oynayan arkadaşımızdan daha farklı bir oyuncu. Zamanla biz aramızdaki uyumu yakalayacağız ve forvet hattımızda değişen oyuncular olsa da yine başarılı bir ekip olacağız. İyi işler yapıp bol gollü maçlar geçirmeye devam edeceğiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X