Kupada final günü! Saat kaçta hangi kanal veriyor?

Bu yıl 58.’si düzenlenen Ziraat Türkiye Kupası’nda Trabzonspor ile Aytemiz Alanyaspor saat 21.30’da İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda zafere ulaşabilmek için karşı karşıya gelecek. Mücadeleyi ATV canlı olarak yayınlayacak…

Kupada final günü! Saat kaçta hangi kanal veriyor?

Ziraat Türkiye Kupası, bugün Trabzonspor ile Aytemiz Alanyaspor arasında oynanacak final maçıyla sahibini bulacak. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda saat 21.30’da başlayacak müsabakayı hakem Ali Palabıyık yönetecek. Bu yıl 58.’si düzenlenen organizasyonda Trabzonspor, bu sezon sırasıyla Altay, Y. Denizlispor, BB Erzurumspor ve Fenerbahçe’yi eleyerek finale yükseldi. Aytemiz Alanyaspor ise İnegölspor, Adanaspor, Kasımpaşa, Galatasaray ve FT Antalyaspor’u geçerek finale çıktı.

ALANYA İLK KEZ FİNALDE
Trabzonspor, Süper Lig’de sezonu ikinci, Aytemiz Alanyaspor ise beşinci sırada tamamladı. İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan maçı Trabzonspor 1-0 kazanırken, Alanya’da yapılan ikinci müsabaka 2-2 berabere tamamlandı. Trabzonspor, daha önce 14 kez final oynadığı Türkiye Kupası’nda 8 kez şampiyon oldu. Aytemiz Alanyaspor ise kupada ilk kez finalde mücadele edecek. Kupada geçen sezon Sivas’ta oynanan finalde Galatasaray, Akhisarspor’u 3-1 yenerek mutlu sona ulaştı.
21.30/ATV

Bursaspor’un da 1 zaferi var
Türkiye Kupası tarihinde rekorlar Galatasaray’ın elinde bulunuyor. Sarı kırmızılı ekip organizasyonda daha önce 23 kez final oynarken, 18 kez kupayı müzesine götürmeyi başardı. Türkiye Kupası’nı, 57 yıllık geçmişinde şimdiye dek 15 ayrı takım müzesine götürdü. Kupada şimdiye dek Galatasaray 18, Beşiktaş 9, Trabzonspor 8, Fenerbahçe 6, Altay, MKE Ankaragücü, Göztepe, Gençlerbirliği ve Kocaelispor ikişer, Eskişehirspor, Bursaspor, Sakaryaspor, Kayserispor, Atiker Konyaspor ve Akhisarspor da birer kez mutlu sona ulaştı. Türkiye Kupası’nın 57 yıllık geçmişinde daha önce 22 ayrı takım finallerde mücadele ederken, bunlardan 15’i en az 1 kez kupa sevinci yaşadı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X