‘Kupayı almayı çok istiyoruz’

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Galatasaray’ı yenerek TFF Süper Kupa’yı kazanmayı çok istediklerini söyledi.

‘Kupayı almayı çok istiyoruz’

Sağlam, düzenlenen ortak basın toplantısında, yarınki TFF Süper Kupa karşılaşmasının dostluk içinde geçeceğine inandığını ifade etti.

Bu sezon centilmenlik içinde güzel performans ortaya koymayı hedeflediklerini belirten Sağlam, “Türk futbolunun da ihtiyacı olan birlik, beraberliği, dostluğu saha içinde göstermeliyiz. Futbolun gerektirdiği sertliği, agresifliği futbol kuralları içinde uygulayacağız. Geçen sezonki Türkiye Kupası finalini tribünden izlemiştim, tadı damağımda kalmıştı. Sezona damga vuracak ve yönlendirecek bir karşılaşma oynamak istiyoruz” diye konuştu.

Sağlam, rakipleri Galatasaray’a başarılar dileyerek, “Oyuncularımdan üst düzey bir futbol oynamalarını istiyorum. İnşallah izleyenler keyif alır. Türkiye Kupası finalinde olduğu gibi futbol dolu bir akşam olur. Bursaspor camiası açısından yarın çok önemli bir gün. Kupayı almayı çok istiyoruz. Kupayı almak için de hak etmek, gereken oyunu ortaya koymak lazım. Kupayı kazanmak için üst düzey mücadele vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Takımının son durumunu değerlendiren Sağlam, şöyle devam etti:

“İskelet kadroya baktığınız zaman 4-5 önemli oyuncu takımda değil. Bazısı mukavelelerindeki şartları kullanarak, bazıları da kişisel nedenlerden ayrıldılar. Şunu net bir şekilde söylemek istiyorum; Bursaspor çok büyük bir camia. Ayrılan arkadaşlara baktığınız zaman Bursaspor’a yıldız olarak gelmediler. Bu arkadaşları bu seviyeye getiren Bursaspor’dur. Yeni gelen arkadaşlara değer katarak onları da bu seviyeye getireceğiz. Bursaspor büyük bir camiadır ve yaptığı transferlerden bu kalite oyuncular üretecektir. Geçiş döneminde bazı sıkıntılar olacaktır ama çok daha iyi bir takım olacağız.”

“Ofansif zenginliğimiz azalabilir”

Ertuğrul Sağlam, Volkan Şen ve Tomas Necid’in Galatasaray karşısında forma giymeyeceğinin hatırlatılması üzerine ise “İki oyuncu da bizim için önemliydi. Özellikle takımın ofansif gücüyle alakalı, oyun sistemimizde takımın önemli oyuncuları. Yarınki maçta oynamayacak olmaları oyuncu seçimiyle alakalı, farklı alternatifleri ön plana çıkardı. Ozan sağda, Emre solda, Bakambu önde yer alacak. Böyle bir oyun kurgusu oluşturmak zorunda kaldık” ifadelerini kullandı.

Bursaspor’un geçen sezon ofansif anlamda üretken bir görüntü verdiğine dikkati çeken Sağlam, şöyle devam etti.

“Üstüne bir şeyler daha koymanın planlarını yaparken, maalesef sakatlık ve Volkan’ın hiç istemediğimiz bir şekilde ayrılık kararı, bu zenginliği, üretkenliği biraz köreltecektir. Ama bu azalırken de farklı değerle de üretecektir. Bir taraftan bu eksikler takım içinde dezavantaj oluştururken, defansif anlamda sıkıntıları giderecek oyun kurgusu oluştu. Maalesef elimizde olmayan sebeplerden dolayı yarınki karşılaşmada böyle bir görüntü ortaya çıkabilir. Rakibe pozisyon verme anlamında çok sıkıntı yaşamazken, ofansif üretkenlik anlamında da oyuncularımız sorumluluk alacaklardır. Bu kupayı kazanmak istiyorsak bunu ortaya koymak zorundayız. Ön bölgeye 2-3 oyuncu gelecek ve bu eksikliğimiz de ortadan kaldıracağız.”

“Galatasaray, Ozan Tufan’ı istedi”

Ertuğrul Sağlam, “Ozan Tufan transfer döneminin en çok konuşulan ismiydi, düşüncesel olarak onu maça nasıl hazırladınız” sorusuna da “Türk futbolunun en önemli konularından biri bu. Özellikle transferin gündemine oturan oyuncuların isteniş tarzı. Futbolcuyu istiyorsanız, önce mukavelesi devam ediyorsa kulübünü ararsınız. ‘Vermek istiyor musunuz?’ dersiniz, olumlu bir yanıt alırsanız oyuncuyla görüşürsünüz. Ama bizde kulüpler önce oyuncuyu arıyor, sistem tersten işliyor. Oyuncunun kafasını allak bullak ediyorlar” diye konuştu.

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu’nun bir oyuncuyla alakalı kendisini aradığını anlatan Sağlam, şunları kaydetti:

“Hamza hoca, ‘Oyuncuyu verme gibi bir düşünceniz var mı?’ dedi. Ben de bir gün sonra, ‘Bu oyuncu bizim için çok önemli, vermek istemiyoruz’ dedim ve konu kapandı. Yolun bu olması lazım. Maalesef bu konuda bayağı bir sıkıntı yaşadık. Ama ne yapıyorsanız onun karşılığını buluyorsunuz, onun için kulüplerden rica ediyorum, bu işin yolu yordamı belli. Bazı oyuncularımızın hala sıkıntıları var. Bir oyuncumuz, takımdan ayrılmak istediğini söyledi. Türk futbolunda bu sıkıntı hala devam ediyor. Lütfen bu işi doğru ve usulüne uygun yapalım. Sonunda oyuncu, ayrıldığı kulüp, gittiği kulüp kaybediyor. Bu işi biraz daha düzgün yapmak lazım.”

Sağlam, Hamzaoğlu’nun hangi oyuncuyu istediğinin sorulması üzerine, “Ozan Tufan’ı istedi” yanıtını verdi.

Bursaspor’da 2009-2010 sezonunda şampiyonluk yaşayan Sağlam, kendisinin ayrıldığının ardından yeşil-beyazlı takımın kupa kazanmamasıyla ilgili soruyu da “Zaman zaman yüz yıllık kulüpler bile çok kolay olan işleri başaramıyorlar. Bu konularda final ve Avrupa kupası oynama konusunda Bursaspor deneyimli değil. Bu işlerin çok kolay olduğu düşünülüyor. Bursaspor’un sıkıntı yaşaması doğal, bunlar bir süreçtir. Bu açıdan bakarsak yaşanan her şey Bursaspor açısından bir tecrübe oluyor. İnşallah, yarından itibaren kupa kazanmaya başlayacağız” şeklinde yanıtladı.

Ozan İpek: “Türkiye Kupası’nın rövanşı olacak”

Bursaspor Futbol Takımı Kaptanı Ozan İpek ise yarın iki büyük kulübün karşı karşıya geleceğini söyledi.

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Galatasaray’a şansız bir şekilde yenildiklerini dile getiren Ozan, “İyi hazırlandık. Türkiye Kupası’nın rövanşı nitelinde maç olacak. Finali kendi şehrimizde kaybetmemiz bizi çok üzdü. Kupaya manevi olarak Galatasaray’dan daha çok ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X