Kupayı rövanşa bıraktık: 0-3

CEV Challenge Cup finali ilk maçında Ekaterinburg’a mağlup olan Büyükşehir Belediyespor, şansını 12 Nisan’da Bursa’da oynanacak ikinci maçta deneyecek.

Kupayı rövanşa bıraktık: 0-3

RECAİ UYSAL

Voleybolda CEV Challenge Cup finali ilk maçında Büyükşehir Belediyespor Rusya’da Uralochka-NTMK Ekaterinburg’a 3-0 mağlup olurken, kupa şansını evindeki maça bıraktı. 

Avrupa’da bu sezon fırtına gibi esen ve finale yükselerek Bursa voleybolunda bir ilki başaran yeşil beyazlılar, rakibi karşısında üstünlük kuramadı. DIVS Uralochka Ekaterinburg Spor Salonu’nda oynanan final ilk maçına iyi başlayamayan Bursa ekibi, rakip blokları aşmakta zorlandı. 

FIRSATI KULLANAMADI

Bu sezon Avrupa’da tek yenilgisi bulunan Büyükşehir Belediyespor, yenilgisiz finale çıkan rakibi karşısında ikinci teknik molanın ardından toparlansa da ilk seti 25-18 kaybetti. İkinci setin başında da file önünde etkili olamayan Bursa ekibi, ilk teknik molaya 8-6, ikinci teknik molaya ise 16-10 geride girdi. İkinci teknik molanın ardından file önünde etkinliğini artıran yeşil beyazlılar, üstünlüğü yakaladı. 

SON SETTE BIRAKTI

Sette 24-23 üstünlüğü yakalayan Büyükşehir Belediyespor, set sayısını alamazken, rakibinin 27-25 üstünlüğünü önleyemedi. Üçüncü sette de etkili olamayan Bursa ekibi, ilk teknik molaya 8-5 geride girerken, ikinci teknik molaya da ev sahibinin 16-10 üstünlüğüyle girildi. Karşılaşmanın üçüncü setini de 25-13 kaybeden Büyükşehir Belediyespor, maçtan 3-0 mağlup ayrıldı. 

SALON: DIVS Uralochka Ekaterinburg

HAKEMLER: Salvis Kurtiss (**) Dobromir Dobrev (**)

SETLER: 25-18, 27-25, 25-13

SÜRE: 79 dakika (25, 31, 23)

URALOCHKA-NTMK EKATERINBURG: Zaryazhko (***) Jack (***) Pisarenko (***) Matienko (**) Ilchenko (**) Malofeeva (**) (Chernova-libero ***, Safonova *)

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Seda (**) Rivera (**) İpek (**) Pena (**) Meryem (**) Milos (**) (Aylin-libero **, Birgül **, Duygu **, Merve **)

 

NOTLAR

Rövanş 12 Nisan’da

Maçın rövanşı 12 Nisan Pazar günü saat 16.00’da Bursa Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda oynanacak. Karşılaşmayı Bursa ekibi 3-0 yada 3-1 kazanırsa, kupanın sahibini 15 sayılık altın set belirleyecek. Rus ekibinin her türlü galibiyeti veya Büyükşehir Belediyespor’un 3-2 galibiyeti halinde kupa Ekaterinburg’a gidecek.

Gurbetçiler de destek verdi

Karşılaşmada Bursa’dan gelen 15 ve Rusya’da yaşayanlar olmak üzere 50 taraftar da Büyükşehir Belediyespor’u maç boyunca destekledi. Bursalı taraftarlar maç öncesinde de salon dışında açtıkları bayraklar ve tezahüratlarla adeta şov yaptılar.

Dönüş bugün

Büyükşehir Belediyespor kafilesi dün geceyi Rusya’da geçirdi… Yeşil beyazlılar, bu sabah Ekaterinburg’dan ayrılarak Bursa’ya dönecek ve pazar günkü karşılaşmanın hazırlıklarına başlayacak. 

Protokol üzgün

Büyükşehir Belediyespor’un Rusya’daki mücadelesinde kulüp başkan Yardımcısı İlhan Satık, Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Fahrettin Yıldırım, BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, Büyükşehir Belediyespor Voleybol Şube Sorumlusu Taha Aydın, Büyükşehir Belediyespor Voleybol Koordinatörü Ersin Yılmaz VE BASKF Başkanı Cemal Vardar da takip etti.

Ümidimiz yitirmedik

Antrenör Emin İmen, şanssız bir mağlubiyet aldıklarını ancak Bursa’daki maçta kupayı kazanacaklarını söyledi.

Karşılaşma sonrası Büyükşehir Belediyespor kafilesinde üzüntü hakimdi… Antrenör Emin İmen, maçın kırılma anı olarak 2. seti gösterirken, ‘O seti kazansaydık işler değişebilirdi. Başa baş bir mücadele oldu ama 27-25 kaynedince oyuncularımızın da morali bozuldu. Olsun, biz ne maçlar çevirdik. Heşey bitmiş değil. Pazar günü evimizde taraftarlarımızın desteğiyle biz o kupayı alacağız’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X