Kur ve faize duyarlılık sürecek

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (BUSİAD) 2016 yılının değerlendirildiği ve 2017 yılı beklentilerinin aktarıldığı açıklamasında, kur ve faiz değişimlerine duyarlılığın önümüzdeki yıl da süreceği ifade edildi.

Kur ve faize duyarlılık sürecek

BUSİAD’dan yapılan açıklamada, küresel ekonomiye ilişkin verilerin, 2016 yılının düşük bir büyüme performansı ile sonlanacağına işaret ettiğini vurgulandı. Kasım ayında ABD’de yapılan seçim sonuçlarının ve Avrupa Birliği (AB) içinde 2017’nin yoğun bir seçim takvimini içermesinin, önümüzdeki yıl da politik belirsizliklerin ekonomiler için temel gündemi oluşturacağını ortaya koyduğu dile getirilen açıklamada, ”Küresel belirsizliklerin sürmesi ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) önümüzdeki yıl mevcut varsayımlar geçerliyken atacağı adımların, dış finansman imkânlarının daraldığı bir konjonktür sunması beklenmektedir. Mevcut haliyle Türkiye ekonomisi için 2016 yılının, büyümenin yüzde 3’ün altına düştüğü, işsizliğin arttığı ve cari açığın genişleme eğilimi içine girdiği bir görünüm ile sonlanacağı gözlenmektedir” denildi.

YAKIN COĞRAFYADAKİ RİSKLER

Petrol ve emtia fiyatlarının artış eğilimine girmesinin ve küresel likidite koşullarının sıkılaşmasının, yılın son aylarında görüldüğü gibi, ekonominin kur ve faiz değişimlerine duyarlılığının süreceğini gösterdiğini vurgulanan açıklamada, ”Ayrıca, Türkiye’nin yakın coğrafyasındaki jeo-politik risklerin varlığı belirsizlikleri artırıcı bir rol oynamaktadır” ifadeleri yer aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X