Kur yukarı yönlü riski artırıyor

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Başkanı Günal Baylan, ekim ayı enflasyon verilerini ve dış ticaretteki son gelişmeleri değerlendirdi.

Kur yukarı yönlü riski artırıyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB), döviz kurunda yaşanan artışlar ve küresel piyasalara ilişkin belirsizliklerin maliyet kanalı üzerinden enflasyon üzerinde yukarı yönlü riskleri artırdığı düşüncesinde olduğunu kaydeden Baylan, ”Bu doğrultuda atılacak adımların yönü ve zamanlamasında enflasyon görünümü ve küresel koşullardaki gelişmelerin finansal istikrar üzerindeki etkisi belirleyici olacaktır” dedi.

Dış ticaret açısından mevcut verilerin, AB ülkelerine yapılan ihracatın payında artış ortaya koyarken dış satımın belirgin bir biçimde azaldığını ve turizm gelirlerindeki düşüşün cari açık üzerindeki olumsuz etkisinin sürdüğünü gösterdiğini ifade eden Baylan, ”Önümüzdeki dönemde dış ticaret açığının genişleme eğiliminin süreceği beklenmektedir. Öte yandan kurdaki değer artışının enflasyona yansıması yanında dış ticaret açığının genişleme eğiliminin belirginleşmesi TCMB’yi bir açmaz ile karşı karşıya bırakabilir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X