Kur zammı esnafı kızdırdı

Otomotiv firmalarını fırsatçılık yapmakla suçlayan TESK Başkanı Palandöken, ”Esnafımız ticari araçlarını değiştirmeleri için acele etmesin. 2019 yılı Haziran ayına kadar sürecek ÖTV avantajının üçte biri kur farkına gitmesin” dedi.

Kur zammı esnafı kızdırdı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, döviz kurlarındaki artışın da etkisiyle son iki ayda ticari araçların fiyatlarının yüzde 15-20 arttığına işaret ederek, zammın geri çekilmemesi halinde araçları yenilemeyeceklerini söyledi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, döviz kurlarındaki artışın geçici bir dalgalanma olduğunu düşündüklerini, bu yükselişin büyük bir kısmının dış gelişmelerden kaynaklandığını belirtti. Ticari araçların ÖTV’siz olarak değiştirilmesinin esnafa tanınmış çok önemli bir düzenleme olduğunu ifade eden Palandöken, ancak ÖTV kanunundaki değişikliğin otomobil satanlar için büyük bir belirsizlik yarattığını kaydetti.

ARAÇLARI YENİLEMEYECEĞİZ

Firmaların fiyat politikalarını belirlemede zorluk çektiğine işaret eden Palandöken, ”Döviz kurlarındaki artışın da etkisiyle son iki ayda otomobil fiyatları yüzde 15-20 arttı. Firmalar gereksiz yaptıkları zammı geri çekmemeleri halinde araçlarımızı yenilemeyeceğiz. Bu yapılan fırsatçılıktır. Esnafımız da ticari araçlarını değiştirmeleri için acele etmesin. ÖTV’siz araç değişiminde sürenin 2019 yılı Haziran ayı sonuna kadar olduğu unutulmasın. ÖTV avantajının üçte biri kur farkına gitmesin” diye konuştu. 

STOKLARDA 150 BİN ARAÇ VAR

Stoklarda 150 bin araç bulunduğuna dikkati çeken Palandöken, ”Bu belirsiz dönemde esnafımıza acele etmemelerini, belirsizliğin ortadan kalkmasını beklemelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü herkese yetecek kadar araç stokta var” ifadesini kullandı.

BÜYÜK ŞURA SALI GÜNÜ YAPILACAK

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğünce ‘5. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası’, 8 Kasım’da ATO Congresium’da düzenlenecek. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve ilgili bakanların katılımıyla gerçekleştirilecek şurada, 1,6 milyonu aşkın esnaf ve sanatkarın sorunlarına yönelik strateji ve politikalar belirlenecek. Şurada, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum temsilcileri, akademisyenler ve 81 ilden esnaf ve sanatkarlar bir araya gelecek. Şuraya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılması bekleniyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X