‘Kura müdahale etmeyeceğiz’

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, dolar ve Euro’daki artışı değerlendirdi.

‘Kura müdahale etmeyeceğiz’

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen İhracat Zirvesinin açılışında konuşan Zeybekci, Türkiye’nin borçları ve döviz mükellefiyetleri itibarıyla speküle edilmesini gerektirebilecek hiçbir şeyin olmadığına işaret ederek, ”Net söylüyorum. Onun için kur ile ilgili aynı cümleyi tekrar ediyorum; Dokunmamak lazım, müdahale etmemek lazım. Dokunmayacağız, müdahale etmeyeceğiz. Çünkü dokunmamızı ve müdahale etmemizi gerektirecek bir şey yoktur” dedi.

KISA DÖNEMLİ ZARARLAR

Kur artışının ekonomiye etkisini bilmeyecek kadar gözlerinin kapalı olmadığını da dile getiren Zeybekci şöyle devam etti: ”Enflasyonla ilgili kısa dönemde bir etkisi var mıdır, vardır. Kur artışı sebebiyle bütün girdileri TL olmak durumunda olan şirketlerimizin, kuruluşlarımızın, maalesef yanlış bir kararla, borçlarını ve mükellefiyetlerinin tamamını veya büyük kısmını dövize bağladıklarında uğradıkları zararı da biliyoruz. Ama bu, geçmişi kısa dönemli zararlardır, zaman içinde telafi edilir. Spekülatif amaçlı birilerinin bu oyunlarına girersek, Türkiye olarak önemli zararlar görürüz. O zarara Türkiye’de müsaade etmeyeceğiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X