‘Kur’an eğitimi tüm engellemelere rağmen kesintisiz sürdürülmüştür’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizde Kur’an eğitimi, öğretimi kimi dönemlerde getirilen tüm yasaklara, gizli-açık tüm engellemelere rağmen milletimizin sahip çıkmasıyla kesintisiz sürdürülmüştür.” dedi.

‘Kur’an eğitimi tüm engellemelere rağmen kesintisiz sürdürülmüştür’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih Camii’nde düzenlenen Türkiye IV. Uluslararası Hafızlık ve Kuran’ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Ödül Töreni’ne katıldı.

 

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizde Kur’an eğitimi, öğretimi kimi dönemlerde getirilen tüm yasaklara, gizli-açık tüm engellemelere rağmen milletimizin sahip çıkmasıyla kesintisiz sürdürülmüştür. Milletimiz, kendi kurduğu veya sahip çıktığı müesseseleri aracılığıyla Kur’an-ı Kerim eğitim ve öğretimini sürdürmüştür. Özellikle imam hatip okulları bu konuda çok önemli ve hayırlı hizmetlere imza atmıştır.” dedi.

 

Erdoğan, “İnşallah tüm okullara getirdiğimiz seçmeli derslerle arzu eden tüm ailelerin evlatlarına Kur’anı öğrenme imkanı getirdik. Çocuklarımızı Kur’an eğitimi konusunda teşvik ederek, bu imkanları en güzel şekilde değerlendirmeliyiz.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X