Kurban bereketiyle yüzler yıl boyu gülecek

Vekâleti alınacak kurban hisseleriyle bu yıl, yurt içi ve yurt dışında 4 milyonu aşkın ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefleyen Kızılay, Kurban Bayramı’nın dayanışma ve yardımlaşma ruhunu 4 kıtada yaşatacak.

Kurban bereketiyle yüzler yıl boyu gülecek

Kızılay bu yıl, Türkiye de dahil 16 ülkede vekâlet sahipleri adına kurban kesecek. Kızılay vekâlet bedellerini ise yurt içi için 1050 TL, yurt dışı için 850 TL olarak belirledi.

Bu yılki kurban bağış kampanyasıyla ilgili bilgi veren Kızılay Osmangazi Şube Başkanı Halil Atalay, “Kızılay, geliştirdiği bu modelle yurt içi ve yurt dışında; kurbanlıkları, veteriner hekimler tarafından kontrollü bir şekilde, islami şartlara uygun olarak, vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, bayramın ilk üç günü modern kombinalarda kesiyor. Kesilen kurbanların bir kısmı bayramda dağıtılırken, bir kısmı da Kızılay’ın entegre et tesislerinde son teknolojiyle hijyenik ortamlarda kıyma ve kuşbaşı olarak paketlenip, yıl içerisinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere ambalajlanıyor. Vekaleten kurban kesmek isteyen vatandaşlar bağışlarını; şubemizde, Şehreküstü camii yanında, kapalı çarşı ana giriş kapısı önünde kabul ettiğimiz gibi, şubemizi 0224 221 00 83-0552 168 16 52 numaralı telefonlarımızdan aramaları halinde de adreslerinden alabiliriz. Ayrıca, isteyen vatandaşlarımız banka hesabımıza (Türkiye Kızılay Derneği Osmangazi Şubesi İBAN: TR800020600030036938430001) da yatırabilirler” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X