‘Kurban derilerini makbuz karşılığı verin’

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Kürşat Atılgan, vatandaşların kurban derilerini kime verdiklerine dikkat etmeleri gerektiğine dikkati çekerek, ‘Makbuz karşılığında gönül rahatlığıyla verilebilecek en önemli yerlerden biri THK’dır’ dedi.

‘Kurban derilerini makbuz karşılığı verin’

Atılgan, düzenlediği basın toplantısında, Kurban Bayramı’nda imkanı olanların kurban vecizesini yerine getirdiğini belirtti. Türkiye’de kesilen kurbanların derilerinin ekonomik değerinin yaklaşık 100 milyon lira olduğunu ifade eden Atılgan, sıcak hava nedeniyle kesimden sonra tuzlanmayan derilerin 1-2 saat içinde zayi olduğunu söyledi. Geçen yıl derilerin yüzde 60’ının zayi olduğuna dikkati çeken Atılgan, derilerin hemen tuzlanmasını istedi. 

Kurban derilerini, vatandaşların istedikleri vakfa ya da kuruma bağışlayabileceklerini ifade eden Atılgan, şöyle konuştu:

“Ancak vatandaşlarımızın kurban derilerini kime verdiklerine dikkat etmeleri gerekir. Çünkü geçtiğimiz dönemde devletimize karşı büyük bir mücadele yürüten bölücü terör örgütünün şehirlerdeki mensupları ile geçen sene büyük bir kalkışmayla Türk milletine acı yaşatan FETÖ’nün de bu dini vecibeden nimetlenmek için halkın duygularını istismar ederek yeteri kadar bu derileri toplayarak, kirli emellerine alet etmişlerdir. Önemli olan hayırlı bir kuruma, hayır işleri yapan kuruma vermektir. Bunların başında da THK gelmektedir. Kurban derileri verilirken mutlaka makbuz alınmalıdır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X