Kurban keseceklere kritik uyarı!

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala pazarlarda hareketlilik artarken, yetkililer vatandaşları kurbanlık hayvan seçiminden kesim şartlarına uyulmasına, bulaşıcı hastalıklara karşı önlem alınmasından etlerin muhafazasına kadar çeşitli konularda uyarılarda

Kurban keseceklere kritik uyarı!

Bursa Veteriner Hekimler Odası (BVHO) Başkanı Sinan Sağlam, yaptığı açıklamada, dini vazife gereği gerçekleştirilen kurban kesiminde temizlik ve sağlık kurallarına uyulmasının önem taşıdığını vurguladı. 

Yaklaşık 3 milyon büyük ve küçükbaş hayvanın kesiminin yapıldığı kurban bayramında, hayvan sirkülâsyonunun dikkatli ve sağlıklı yapılmasının toplum sağlığı açısından önem taşıdığına dikkat çeken Başkan Sağlam, kurban edilecek hayvanın özelliklerinden, kurban kesim yerlerine kadar çeşitli konularda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

SAĞLIKLI VE BESİLİ HAYVAN ALIN

Sağlam, kurbanlık hayvanların sağlıklı, besili, veteriner sağlık raporu ve menşe-i şahadetnamesi ile aşı kayıtları bulunan hayvanlardan olmasına dikkat edilmesini istedi. Sağlam, kurban seçiminin ardından kurban kesim yeri ve koşullarının da toplum sağlığı açısından son derece önemli olduğunu söyledi ve bu konuda vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı. Kurbanlık hayvanların kesiminde öncelikle veteriner hekim kontrolü yapılan ve hijyen şartları çok daha iyi olan, Bakanlıktan ruhsat almış mezbaha ve kombinalar veya geçici kesim alanı olarak düzenlenen yerlerin tercih edilmesini isteyen Sağlam, kesim yapılacak yerlerin bakteri üretiminin engellenmesi açısından temiz ve serin olmasına özen gösterilmesi gerektiğini söyledi. BVHO Başkanı Sinan Sağlam, açıklamasında kurban etlerinin iyi muhafaza edilmemesi halinde kısa sürede bozulabileceğine dikkat çekti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X