Kurban kesim yerleri belirlendi

Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer Belediyeleri, vatandaşların Kurban Bayramı’nı sağlıklı ve huzur içinde geçirmeleri için çalışmalarını tamamladı.

Kurban kesim yerleri belirlendi

Osmangazi’de ilçenin 19 farklı noktasındaki kapalı ve açık pazar alanları kurban kesim yerleri olarak belirlendi. Bağlarbaşı, Panayır, Kükürtlü, Yeşilova, Emek, Küçükbalıklı, Hamitler, Doğanevler, Alacahırka, Sırameşeler, Yunuseli, Geçit, Çirişhane, Yenibağlar, Hürriyet, Ziraat Pazarı ve Yunuseli açık pazar yerleri ile Soğanlı ve Dikkaldırım kapalı pazar alanlarında kurban kesimi için gerekli hazırlıklar tamamlandı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar “Kesim işlemleri sırasında her kesim yerinde sorumlu veteriner hekim ve temizlik işçileri olacak ve kesim sonrası atıkların temizlik işçileri tarafından hemen toplanması sağlanacak” diye konuştu. 

16 FARKLI NOKTADA HİZMET

Her yıl yaşanan görüntü ve çevre kirliliği ile anılır hale gelen Kurban Bayramlarının Yıldırım’da artık bu görüntüden uzaklaştığının da altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İlçemizdeki 16 ayrı noktada kapalı ve açık pazar alanlarını kurban kesim alanı olarak düzenledik. Buralarda veteriner kontrolünde konusunda uzman kasaplarımız ve islami usullere uygun kesim için din görevlilerimiz hizmet verecekler” dedi. Başkan Edebali, kaçan boğalara karşı önlem aldıklarını da söyleyerek, konusunda uzman kişilerden oluşan ‘boğa timleri’ ile olaylara anında müdahale edileceğinin bilgisini verdi.

Yıldırım Belediyesi’nin kurban kesim yerleri şöyle: 

Kasaplar Odası Mezbahası (Satış ve kesim yeri), Demetevler Mahallesi Pazaryeri (Pazartesi Pazarı), 75. Yıl Mahallesi Yarı Kapalı Pazaryeri (Salı Pazarı), Vatan Mahallesi Yarı Kapalı Pazaryeri (Çarşamba Pazarı), Bağlaraltı Mahallesi Pazaryeri (Pazar Pazarı), Siteler Mahallesi Pazaryeri (Cuma Pazarı), Mimar Sinan Mahallesi Pazaryeri (Çarşamba Pazarı), Zümrütevler Mahallesi Pazaryeri (Salı Pazarı), Arabayatağı Mahallesi Pazaryeri (Cumartesi Pazarı), Karapınar Mahallesi Pazaryeri (Pazartesi Pazarı), Değirmenlikızık Mahallesi Pazaryeri (Pazar Pazarı), 152 Evler Mahallesi Kesim Yeri (152 Evler Muhtarlığı önü), Sıracevizler Mahallesi Kapalı Pazaryeri (Perşembe Pazarı), Yavuz Selim Mahallesi Kapalı Pazaryeri (Salı Pazarı), Temenyeri Kapalı Pazaryeri (Salı Pazarı), Yiğitler Mahallesi Pazaryeri.

NİLÜFER’DE SIKI TEDBİRLER ALINDI

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Alaadinbey Hayvan Pazarı’nı ziyaret etti. Esnaf ve alış veriş yapan vatandaşlarla sohbet eden Başkan Bozbey, kesim yerlerinde de incelemelerde bulundu. Nilüfer’de hayvan kesim yerleri olarak Alaaddinbey Hayvan Pazarı, İhsaniye, Ataevler, Konak, Görükle, Çamlıca, Üçevler, Kültür, Gazi, Göçmen Konutları, Fethiye, esentepe, Altınşehir, Yüzüncü Yıl Pazar yerleri, Gölyazı Mezat yeri, Carrefoursa Gross market, Hasanağa Toki, Akçalar Mezbahası, Hasanağa Ertuğrulgazi Erkek Öğrenci Yurdu, Özel Çamlıca Erkek Öğrenci Yurdu ve Çimet Mezbahası” belirlendi. Tüm kesim yerlerinde kurban kesim bedeli olarak büyükbaş hayvanlar için 250 TL, küçükbaş hayvanlar için 35 TL ücret alınacağı, kurbanını kendi kesenlerden büyükbaş hayvanlar için 10 TL, küçükbaş hayvan kesenler için 5 TL tesisten yararlanma ücreti alınacağı açıklandı.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X