Kurban kesim yerleri temizlendi

Osmangazi Belediyesi, Kurban Bayramı dolayısıyla ilçe genelinde kurban kesim alanları için hazırlanan 20 açık ve kapalı pazaryerinde, temizlik çalışmalarını tamamlayarak günlük yaşama uygun hale getirdi.

Kurban kesim yerleri temizlendi

Kurban Bayramı’nda vatandaşların hem kurbanlık ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilmeleri hem de hijyenik ortamda hayvanlarını kesmelerini sağlamak amacıyla ilçenin çeşitli noktalarına kurban kesim alanları kuran Osmangazi Belediyesi, bayramın ilk gününden itibaren temizlik çalışmalarına aralıksız devam etti. Vatandaşlar ise Osmangazi Belediyesi’nin almış olduğu tedbirler sayesinde kurbanlarını sağlıklı ve hijyenik şartlarda kesme fırsatı buldu. Ayrıca, kesim merkezlerinde görevli temizlik ekipleri de anında müdahale ederek, kötü görüntü ve çevre kirliliği oluşmasına müsaade etmedi. 

Kurban Bayramı’nda çevre ve görüntü kirliliği yaşanmaması için kurban kesim alanları olarak düzenlenen ilçe genelindeki 20 açık ve kapalı pazaryeri, Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlenerek dezenfekte edildi. Pazar alanları, temizlik ekipleri tarafından deterjanla temizlenip tankerlerle yıkanarak, yeniden pazarcıların ve vatandaşların kullanımına hazır hale getirildi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kurban Bayramı süresince Fen İşleri, Temizlik İşleri, Park Bahçeler, Veterinerlik ve Zabıta Müdürlüğü’nden 300 kişilik ekibin vatandaşların hizmetinde olacağını belirterek, “Osmangazi’de yer alan ve kurbanlık kesim yeri olarak belirlediğimiz 20 açık ve kapalı pazar alanını, bayramın birinci gününden itibaren temizlik çalışmalarını sürdürdük. Bayram süresince de 10 adet su tankerimiz görev aldı. Bugün itibariyle de iş makineleriyle birlikte kurban kesim yerlerindeki temizlik çalışmaları dezenfektasyon da sağlayarak ekiplerimizin çalışmalarının ardından bu alanlar, günlük yaşama uygun hale getirildi” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X