Kurban pazarında gebelik kontrolü

İnegöl Belediyesi Veteriner Hekimliği, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban pazarında satışa sunulan hayvanlarda gebelik kontrolü yaptı. Gebe olduğundan şüphelenilen hayvanların kontrol ettirilmesi istendi.

Kurban pazarında gebelik kontrolü

Çeşitli kentlerden gelen kurbanlıklar, İnegöl hayvan pazarında satışa sunuluyor. İnegöl Belediyesi Veteriner Hekimliği kurbanlık hayvanlarda gebelik kontrolü yaptı. 

Kontrol edilen kurbanlık hayvanlardan 53’ünün gebe olduğu belirlendi. Belediye Başkanvekili Turgay Yel, “Kurban Bayramı öncesinde Mesudiye Mahallesi’nde bulunan hayvan pazarında satışa sunulan kurbanlık hayvanlardan 968 adet dişi büyükbaş hayvana gebelik muayenesi yapılmıştır. Yapılan muayene sonucu 53 adet büyükbaş hayvanda gebelik tespit edilmiştir” dedi.

LİSTELERE BAKIN

Hayvan pazarından kurban alacak vatandaşlara uyarılarda bulunan Yel, “Gebe olan hayvanların kulak küpe numaraları hem ahırlara hem de hayvan pazarı girişine asılmıştır. Ayrıca pazarda görevli olan zabıta ekiplerimizde de bu listeler mevcuttur. Vatandaşlarımızdan ricamız aldıkları hayvanın kulak küpe numarasına bakarak listelerden hayvanlarının küpe numaralarını kontrol etmeleridir” diye konuştu.

Gebe olmasından şüphelenilen hayvanların İnegöl Belediyesi Veteriner Hekimliği’ne müracaat edilerek muayene yaptırılabileceğini belirten Yel, veteriner hekim, zabıta ve görevli personelden oluşan ekibin arife günü dahil olmak üzere bayrama kadar hayvan pazarında olacağını bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X