Kurban satış ve kesim alanlarında temizlik çalışması

Osmangazi Belediyesi, kurban bayramı dolayısıyla ilçe genelinde kurulan kurban satış yerleri ve kesim alanlarında temizlik çalışmaları başlattı.

Kurban satış ve kesim alanlarında temizlik çalışması

Kurban bayramında vatandaşların hem kurbanlık ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilmeleri hem de hijyenik ortamda hayvanlarını kesmelerini sağlamak amacıyla 19 farklı noktada kurban satış yerleri ve kesim alanları kuran Osmangazi Belediyesi, bayramın ilk gününden itibaren temizlik çalışmalarına aralıksız devam etti. Kurban bayramında çevre ve görüntü kirliliği yaşanmaması için, Yunuseli, Emek ve Panayır mahallelerinde kurulan satış yerleri ile kurban kesim alanları, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından 10 kamyon ve 10 iş makinesi yardımıyla toplanıp kaldırıldı.

 

Osmangazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından temizlenen pazar yerleri de, belediye ekipleri tarafından deterjanla yıkanıp temizlenerek, yeniden pazarcıların ve vatandaşların kullanımına hazır hale getirildi.

 

Panayır, Emek ve Yunuseli’nde kurulan satış noktalarında, yaklaşık 15 bin civarında büyük ve küçükbaş hayvan satışının yapıldığını söyleyen yetkililer, satış merkezlerinin boşalmasının ardından, buralarda biriken hayvan pisliği ve kurban atıklarının iş makineleri yardımıyla toplanıp kaldırıldığını kaydetti.

 

Alınan tedbirler ve yapılan düzenlemelere rağmen, bazı vatandaşların kurbanlarını buldukları boş alanlarda kesmeyi sürdürdüğünü ifade eden yetkililer, mahalle ve sokak aralarındaki kurban atıklarının da gelen ihbarlar dikkate alınarak anında temizlendiğini dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X