Kurban sıkıntısı yaşanmayacak

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Kurban Bayramı’nda kurlanlıklarla ilgili sıkıntı yaşamayacağını söyledi.

Kurban sıkıntısı yaşanmayacak

Bayraktar yaptığı açıklamada, Türkiye’nin hayvancılıkta önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, Et ithalatı yapılmaz, üretim desteklenmeye devam ederse ette de sütte de bir sorunumuz olmaz” dedi.


Kurban Bayramı’nda da yeterli kurbanlığı çiftçilerin tedarik ettiğini dile getiren Bayraktar şunları kaydetti:


”Kurban ithalatına gerek kalmamıştır. Kurban Bayramı’nda kesileceğini tahmin ettiğimiz büyükbaş hayvan sayısından 350 bin, küçükbaş hayvan sayısından 1 milyon 80 bin baş daha fazla kesilebilecek nitelikte kurbanlık hayvan mevcudumuz var. Bu yıl en az 850 bin büyükbaş, 2,7 milyon küçükbaş olmak üzere 3 milyon 550 bin civarında hayvan kesileceğini tahmin ediyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızdan yapılan açıklamada, şu an itibarıyla kurbanlık vasfı taşıyan 1 milyon 200 bin büyükbaş, 3 milyon 780 bin küçükbaş hayvanımız olduğu ifade edilmektedir. Kurban Bayramı’nda sıkıntı yaşamayacağız.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X