‘Kurbanlık az’ dedikodusuna inanmayın

Türkiye’de iki kurban bayramına yetecek kadar büyükbaş ve küçükbaş hayvan stoğu bulunduğunu belirten Osman Yardımcı, “Kurbanlıkların yetmeyeceği dedikodusuna inanmayın. Bunun amacı fiyat yükseltmek” dedi.

‘Kurbanlık az’ dedikodusuna inanmayın

Türkiye Kasaplar Federasyonu Genel Başkanvekili Osman Yardımcı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşları uyardı. 

Kurbanlık sayısı konusunda herhangi bir sıkıntı bulunmadığının altını çizen Yardımcı, her yıl olduğu gibi bu yıl da elinde çok hayvan bulunan bazı kesimlerin sanki sayı yetmeyecekmiş gibi piyasayı speküle etmeye çalıştığını söyledi. 

Yardımcı, Türkiye’de iki kurban bayramına yetecek kadar büyükbaş ve küçükbaş hayvan stoğu bulunduğunu ifade ederek, “Kurbanlıkların yetmeyeceği dedikodusuna inanmayın. Bunun amacı fiyat yükseltmek. Bu dedikodularla mal bulamayacağını düşünenler ve açıklanan fiyatlarda mal bulamayanlar beni cep telefonumdan arayabilir. Söz veriyorum Türkiye’nin neresinde olursa olsun ben bulacağım” dedi.

BEKLENTİ 5 MİLYON

Geçen yıl 850 bin büyükbaş, 3 milyon da küçükbaş kurban kesildiğini kaydeden Yardımcı, bu yılki beklentinin ise 1 milyon büyükbaş, 3,5- 4 milyon küçükbaş kurbanlık kesimi yapılması yönünde olduğunu dile getirdi. Yardımcı, Et ve Süt Kurumu’nun (ESK) fiyat açıklaması sonrasında illere göre kasap odalarının kesim, parçalama, pay ayırma gibi fiyat tarifelerini belirleyeceğinin altını çizdi.

YÜZDE 10 ZAM BEKLENTİSİ

 

Osman Yardımcı, fiyatların henüz belli olmadığına işaret ederek, kurbanlıklara yüzde 10 civarında zam yapılmasının öngörüldüğünü ifade etti. Geçen yıl canlı dananın kilosunun 16 lira olduğunu hatırlatan Yardımcı, ”Koyun 15 lira, keçi ise 14 liraydı. Bu yıl dana 17- 18, koyun 17, keçi de 16 lira olur. Tahminimiz böyle fakat ESK’nın açıklamasını bekleyeceğiz” diye konuştu. Yardımcı, kurban satış noktalarında satıcılara ‘sahte para kalemi’ dağıtılacağına da dikkat çekti.

SAHTE PARA KALEMİ DAĞITILACAK

Türkiye genelinde odaların, müftülüklerin organizatörlüğünde ve belediyelerle işbirliği içinde kurban kesim ve satış yerlerinin belirlenmesi ve daha önceki yıllara göre daha modern olması için hazırlıklara başlandığını da anlatan Yardımcı, ayrıca kurban satış noktalarında satıcılara ‘sahte para kalemi’ dağıtılacağını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X