Kurbanlık fiyatları el yakıyor

Kurban bayramına sayılı günler kala kurban pazarları hareketlenmeye başladı.

Kurbanlık fiyatları el yakıyor

ÖMER BİLİK

Mudanya’da dolgu alanında kapalı pazar yerinin karşısında kurulan pazarda, Türkiye’nin farklı bölgelerinden getirilen hayvanlar, vatandaşların beğenisine sunuluyor. Satıcılar, beklenilen hareketin henüz başlamadığını belirterek, önümüzdeki günlerde satışların artacağı yönünde görüş belirtiyorlar.

ÖNCE KONTROL EDİLİYOR

Mudanya İlçe Tarım Müdürlüğü, satışa sunulan küçük ve büyükbaş hayvanların kulak küpelerine, sevk ve sağlık raporlarının olup olmadığına baktıktan sonra satışlarına izin veriyor. Böylece vatandaşların satın alacakları kurbanlar konusunda endişe etmemeleri sağlanıyor. Bu arada zabıta ekipleri de sık sık kurban satış yerlerini gezerek, denetim yapıyor.

‘FİYATLAR YÜZDE 20 ZAMLI’

Her yıl Erzurum’dan büyükbaş hayvanları Mudanya’ya getirerek satışa sunan Ahmet Şahin, geçen yılla kıyaslandığında fiyatların yüzde 20 arttığını belirterek, ”Büyük baş hayvanlar 550 kilodan başlıyor, hayvanlardan yüzde 60 et alınabiliyor. Büyükbaş hayvanların fiyatları 8 binden başlıyor 10 bin 500 TL’ye kadar çıkabiliyor. Küçükbaşlar ise 850 lira ile 1.400 lira arasında değişen fiyatlardan alıcı bekliyor. Satışlarımızın bayrama yakın artacağını umuyorum” dedi. 

Kurban pazarını gezen vatandaşlar fiyatların yüksekliğinden yakındı. Mevcut fiyatların el yaktığını vurgulayan tüketiciler, bu nedenle kurbanlık almak için son günleri bekleyeceklerinin altını çizdiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X