Kurbanlıkta tercih küçükbaştan yana

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TÜKETBİR) Genel Başkanı Bülent Tunç, vatandaşların kurbanda küçükbaşa yöneldiklerini söyledi.

Kurbanlıkta tercih küçükbaştan yana

Tunç, yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala satış yerlerindeki hareketliliğin artmaya başladığını söyledi. Birkaç ay önce kırmızı et fiyatlarındaki artışın kurbanlıklara da yansıdığını ve bu durumun özellikle büyükbaş hayvanların fiyatının geçen yıla göre artmasına neden olduğunu ifade eden Tunç, bu durumun vatandaşların kurbanlık için küçükbaş hayvana yönelmesine yol açtığını belirtti.

3,5 MİLYON BEKLENTİSİ

Tunç, fiyatların uygun olduğunu ve bir büyükbaş hissesine üç küçükbaş hayvan alınabildiğini belirterek, ”Bundan dolayı da insanlar kurbanda küçükbaşa yöneldi. Bu yıl Kurban’da 3,5 milyon küçükbaş kesilmesini bekliyoruz. Pazarlardaki satışlar onu gösteriyor” dedi. Tunç, küçükbaş varlığının ülke hayvancılığı için çok önemli olduğunu, besicileri korumak için bu hayvanların etlerinin daha fazla tüketilmesi gerektiğini, aksi taktirde küçükbaş yetiştiriciliğinin bitme tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X