Kurduğu Çiftlikte Organik Hindi Yetiştiriyor

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde bir vatandaş, kurduğu çiftlikte organik hindi yetiştiriciliği yapmaya başladı. İlçede yaşayan 60 yaşındaki Nihat Nac…

Kurduğu Çiftlikte Organik Hindi Yetiştiriyor

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde bir vatandaş, kurduğu çiftlikte organik hindi yetiştiriciliği yapmaya başladı. İlçede yaşayan 60 yaşındaki Nihat Nacar isimli işletmeci, kendi imkanlarıyla kurduğu hindi çiftliği ile ilçede bir iş alanı oluşturdu. Van Gölü kıyısında bulunan bir alana kurulan çiftlikte doğal ortamlarda yetişen hindiler, isteğe göre canlı ya da kesilmiş olarak vatandaşların hizmetine sunuluyor. Hindi çiftliğini kuran Nihat Nacar, vatandaşlara daha sağlıklı beyaz et sağlamak için böyle bir işe koyulduklarını söyledi. Çiftlikteki hindilerin tamamen doğal ortamda yetiştirildiğine değinen Nihat Nacar, “Kurduğum hindi çiftliğinde yaklaşık olarak 400 tane büyük hindi ve 850 tane yavru hindi yetiştirmekteyim. Çiftlikte bulunan hayvanlarımız hiçbir şekilde ilaç veya kimyasal maddelerle değil tamamen doğal olarak yetiştirilip gelen müşterilere satılmaktadır. İsteyen aldığı hayvanı canlı olarak alıp evine götürüyor, bazı müşterilerimiz ise hayvanın kesilmesini, kesim sonrası temizlenip hazır hale getirilmesini istiyor. Bizler burada hem satış yapıyoruz hem de vatandaşlarımıza yardımcı olmak anlamıyla isterlerse hayvanı kesip hazır hale getiriyoruz. Çiftliğimizde çok sayıda hindi bulunmaktadır. Hindilerin hepsini olduğu gibi doğal bir şekilde yetiştiriyorum. Çoğu kişi hayvanlara aşılar, kimyasal ürünler yedirerek hayvanların şişmesini ve ağır durmasını sağlıyorken bizlerde öyle bir şey yok. Şu an hindilerimiz 2 yaşında ve en ağır hindimiz 7-8 kilogramdır. Ayrıca hayvanlarımızın hafif olması tamamen doğal şartlarda yetişmelerinden kaynaklanmaktadır. Allah izin verirse burada bulunan yavru hindileri de doğal şartlar içinde büyütüp halkımızın hizmetine sunacağım. Hindi yetiştiriciliğinin yanı sıra halkımıza hindi satışı da yapıyoruz ve satışlarımız oldukça rağbet görüyor” dedi. Nihat Nacar, canlı ya da kesilmiş olarak müşterilerin hizmetine sunduğu hindilerin 50 ile 150 lira arasında değişen fiyatlarla satıldığını da sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X