‘Kurduğumuz her şey yıkılabilir’

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris’in prestij mekanlarından Versailles Sarayı’nda, AB’nin öncü ülkelerinin yöneticileri Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya Başbakanı Paolo Gentiloni ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile ‘mini AB zirvesini’

‘Kurduğumuz her şey yıkılabilir’

Avrupa’nın en büyük dört ekonomisinin yöneticisi, 9-10 Mart’ta Brüksel’de düzenlenecek zirve ve 25 Mart’ta Roma’da, Roma Anlaşması’nın 60’ıncı yılı kutlama hazırlıkları için Paris’te bir araya geldi. 

Zirvede Brexit depreminin ardından AB’ye yeni bir rüzgar vermek için atılması gereken adımlar tartışıldı. Görüşmelerin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Angela Merkel, AB’nin, üye ülkelerin farklı düzeylerde katılımda bulunmasına izin vermemesi durumunda başının belaya girme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. 

Merkel ‘AB olarak ilerlemeye devam etmemiz gerekiyor. Zira ilerlemezsek kurduğumuz her şey yıkılabilir. 27 üye ülke olarak AB’nin kuruluş ilkelerinin gereklerini yerine getirmeyi sürdürmeliyiz’ dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X