Küre’de Eğlenceli Kuran Kursu

Küre İlçe Müftülüğü tarafından 4-6 yaş Yaz Kuran Kursu açıldı. 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında “Kur’an Kursları Öğretim Programı (4-6 Yaş Grubu)”…

Küre’de Eğlenceli Kuran Kursu

Küre İlçe Müftülüğü tarafından 4-6 yaş Yaz Kuran Kursu açıldı. 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında “Kur’an Kursları Öğretim Programı (4-6 Yaş Grubu)” Ankara, İstanbul, İzmir; Adana, Diyarbakır, Erzincan, Gaziantep, Samsun, Kayseri ve Rize illerinde pilot olarak uygulanmaya başlandı. Küre’de Anaokulunda eğitim verilen kursta, 45 öğrenci Kur’an eğitimi görüyor. İlçe Müftülüğü eğitmenleri tarafından çocuklara din eğitiminin yanı sıra boyama ,eğitici çizgi film izleme gibi faaliyetler gerçekleştiriliyor. Küre İlçe Müftüsü Ali Çebi yaptığı açıklamada, “Burada bir ihtiyaç var. Bu ihtiyaç; oraya gelen çocukları eğlendirmek, oyunla beraber, eğlenceyle beraber onların annelerini veya beraber geldikleri kişileri rahatlatmak amacına dönük. Bu arada yavrularımıza oyunla öğrenebilecekleri, şarkıyla, ilahiyle öğrenebilecekleri bir takım temel, az, öz, kısa bilgi de o esnada verilebilir. Şimdi bir takım denemeler yapılıyor. Yani zaten o yaşta çocuk namazdan, ibadetten sorumlu değil. Hiçbir dini sorumluluğu söz konusu değil. Tamamıyla bir şiir, eğlence, şarkı formatında belki bazı şeyler duyuyor, öğreniyor olabilirler. Biz pilot olarak Kur’an kursunda bu tür çalışmalar yapıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X