Küresel rekabet giderek zorlaşıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, küresel rekabetin giderek zorlaştığı bir dönemden geçildiğini söyledi.

Küresel rekabet giderek zorlaşıyor

BTSO tarafından 2014 yılında hayata geçirilen‘Akademi Projesi’ Doğan Cüceloğlu, Üstün Dökmen ve Acar Baltaş gibi alanında uzman isimleri, Bursa iş dünyasının yönetici ve çalışanları ile buluşturdu. Söz konusu proje kapsamında düzenlenen 260’a yakın eğitim organizasyonundan 17 binden fazla yönetici ve çalışan faydalandı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin en önemli üretim ve ihracat merkezlerinden olan Bursa’da şirketlerin gelişmesinde anahtar faktörün ‘eğitim’ olduğunu belirtti.

Düzenlenen eğitimlere şirket yönetici ve çalışanlarının yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Burkay, özellikle dış ticaret ve ihracat mevzuatları eğitimlerine çok sayıda başvuru aldıklarını vurguladı. Akademi eğitimlerinin Bursa iş dünyasına önemli fırsatlar sunduğunu dile getiren Burkay, ‘’Küresel ölçekte rekabetin giderek zorlaştığı bir dönemden geçiyoruz” dedi.

İş insanlarını rakiplerinden farklı kılacak enstrümanlardan en önemlisinin eğitim ve gelişimleri olduğuna işaret eden Burkay, insan kaynağının niteliğinin ekonomik kalkınmanın da anahtarı olduğunu kaydetti.

Burkay, “İş dünyası profesyonellerimizin kişisel gelişimlerine yapmış oldukları yatırım, aslında kentimizin ve ülkemizin geleceği adına yapmış oldukları yatırımlardır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X