Küresel salgın fırsata dönüşebilir

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından videokonferans yöntemiyle ‘Techxtile Start-Up Challenge Akıl-Fikir Buluşmaları’ başlıklı toplantı gerçekleştirildi.

Küresel salgın fırsata dönüşebilir

Moderatörlüğünü Girişim ve Mentor Ligi (Ventures & Mentors League) Üst Yöneticisi Ufuk Batum’un üstlendiği toplantı, çok sayıda girişimci ve iş insanı tarafından takip edildi.

‘Sürdürülebilirlik ve Medikal Tekstil Ürünleri’ konulu bir sunum yapan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Kılıç, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sonrası her sektörde olduğu gibi tekstilde de sürdürebilirlik konusunun ön plana çıktığını aktardı. Kılıç, Çin’in koronavirüs salgını nedeniyle yaşadığı güven kaybından faydalanarak, yeni pazarlar bulunabileceğini belirterek, şunları kaydetti:

‘Tekstil sektörü, yeni pazarlara ulaşmak için ‘Bizim tişörtlerimiz, pantolonlarımız en temiz şartlarda üretildi’ mottosuyla hareket edebilir. Çin, kötü işler yaptı ve dünyanın tepkisini çekti. Çin’e karşı tekstil sektörünün bunu kullanması lazım. Salgının 2. ve 3. dalgalarından bahsediliyor. Bu sürecin en az 2 yıl daha süreceği söyleniyor. Salgın sürecinde, ‘Temiz üretim yapıyoruz, ürünlerimizi temiz bir şekilde paketliyoruz’ demeliyiz. Bu şekilde Çin’in bizden aldığı tekstil pazarını geri alabiliriz. Şahsen bu stratejiyi çok önemsiyorum.’

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin de küresel salgın sürecine rağmen sektörün gelişimi için çalışmaya devam ettiklerini anlattı. Salgın süresince çok büyük değişimler yaşandığını, bu değişimlere de çok çabuk adapte olunduğunu belirten Engin, ‘Bir yandan mevcut krizi yönetmeye çalışıyoruz, bir yandan da önümüzdeki dönemde iş yapmanın yollarını arıyoruz. Krizler her zaman inovasyonun körükleyicisi olmuştur. Ben bu süreçte farklı girişimcilerin çıkacağına inanıyorum’ ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X