Kurslara yoğun ilgi

Büyükşehir Belediyesi tarafından, donanımlı otobüslerle, mahallelerde ev hanımlarına ve engelli vatandaşlara yönelik ücretsiz düzenlenen kurslara katılan kursiyerler, sertifikalarına kavuşmanın heyecanını yaşadı

Kurslara yoğun ilgi

Meslek edindirme kurslarıyla binlerce vatandaşa nitelikli işgücü ve istihdam şansı sunan Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında gerçekleştirilen Mobil Eğitim Projesi (BUMEP) ile Bursa Engelsiz Mobil Eğitim Projesi’ne (BENMEP) kursları vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Annelerin çocuklarının eğitimine daha fazla katkı sağlayabilmelerini hedef alan proje kapsamında bilgisayarla donatılan otobüslerde mahalle mahalle dolaşılarak kadınlara ve engelli vatandaşlara ücretsiz bilgisayar ve grafik eğitimleri verildi. 

BUMEP kapsamında Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Mudanya, Gürsu, Kestel ve Mustafakemalpaşa ilçelerindeki 185 mahalleden kurslara katılıp eğitimlerini başarıyla tamamlayan 2 bin 848 kursiyer ile BENMEP eğitimlerinden faydalanan 72 engelli kursiyer, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu’nda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediyecilik hizmetlerinin altyapı ve yol yapımı gibi hizmetlerden ibaret olmadığını belirterek, “Bursa’da 2011 yılından bu yana kentin tüm mahallelerini dolaşan BUMEP otobüsleri, vatandaşlara eğitim vermeye devam ediyor. Eğitime yeni bir soluk getiren proje, ev hanımlarının her yönden donanımlı olması için atılmış büyük adımlardan. Kadınların eğitilmesi, yeni nesillerin yetiştirilmesinde çok önemli bir yere sahip. Bu proje teknoloji çağına ayak uydurmakta zorlanan ve çocuklarıyla iletişim sorunu yaşayan herkesin yardımına koşuyor. Aynı zamanda engelli vatandaşların da sosyal yaşamda daha aktif rol almalarını desteklemek amacıyla da Türkiye ilk kez düzenlenen BENMEP kursları hemşehrilerimize moral oluyor” diye konuştu. 

BUMEP ve BENMEP kurslarına katılan kursiyerler de aldıkları eğitimlerin teknoloji çağında kendilerini geliştirmelerine destek olduğunu vurgulayarak, eğitimlerine tam destek veren Başkan Altepe’ye teşekkür ettiler.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X